Η εκστρατεία της Κριμαίας. Η ιστορία που επαναλαμβάνεται.

Μετά την Οκτωβριανή επανάσταση του 1917 και την θέληση των μπολσεβίκων να κλείσουν όλα τα πολεμικά μέτωπα, υπογράφοντας ανακωχή , διαμορφώθηκε μια κατάσταση επιβαρυντική για την συμμαχία της Αντάντ.

Η Γερμανία κατάφερε με την συμφωνία Μπρεστ – Λιτόφσκ (1918) να εκμεταλλευτεί πλήρως τoυς πλουτοπαραγωγικούς πόρους της Ρωσίας.(σιτοβολώνες Ουκρανίας, πετρέλαια Κασπίας.). Την ημέρα σύναψης ανακωχής μεταξύ μπολσεβίκων και Γερμανών, οι Ρώσοι στρατηγοί Μιχαήλ Αλεξεγιεφ, Λαβρ Κορνιλοβ και Αντόν Ντενίκιν επαναστάτησαν με σκοπό την καταστολή των μπολσεβίκων.

Οι Αγγλογάλλοι βλέποντας τα δικά τους συμφέροντα ήθελαν να αποκλειστεί η Γερμανία και οι μπολσεβίκοι. Εφοδιάζουν με όπλα και πυρομαχικά την στρατιά του Ντενίκιν και του Ναυάρχου Αλεξάντρ Κολτσακ, που δρούσε στην Σιβηρία.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζώρζ Κλεμανσώ αποφασίζει να επέμβει στην Κριμαία στις 27 Οκτωβρίου του 1918. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος με την προτροπή των Γάλλων, είχε αποστέλλει χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες. Ο Κλεμανσώ διαβεβαίωνε τον Βενιζέλο ότι θα υποστηρίξει τις ελληνικές διεκδικήσεις στη Ανατολική Θράκη.

Πολλοί Έλληνες αιχμάλωτοι στρατιώτες διασώθηκαν μόνο επειδή οι Ρώσοι έτρεφαν σεβασμό για την φυλή μας. Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία των Ελλήνων ανέκαθεν ήταν ανίκανη να δει την μεγάλη απάτη.

Η εκστρατεία στην Κριμαία είχε αρνητικά αποτελέσματα για τον Ελληνισμό της Ταυρίδας όσο και αργότερα για τον μικρασιατικό Ελληνισμό καθότι οι μπολσεβίκοι στήριξαν τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και σήμερα έχοντας κάποιες μικρές παραλλαγές. Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία χωρίς στρατηγική και εθνικό όραμα ,στέκονται στο πλευρό του ΝΑΤΟ εναντίον της ομόδοξης Ρωσίας.

Η Ελλάδα πρέπει να μείνει αμέτοχη, σε αυτήν την διένεξη αν θέλει να επιβιώσει και να μην χάσει εκ νέου εδάφη.

Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στη πόλη της Αλεξανδρούπολης, είναι προγεφύρωμα για να κτυπήσουν την Ρωσία. Όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους αν πέσει η Ρωσία, έπεσε το τελευταίο ανάχωμα της ελευθερίας του ανθρώπινου γένους.

Ως ελεύθερος Έλληνας στέκομαι στο πλευρό της ορθόδοξης Ρωσίας και όχι με την Ευρώπη του σκότους. Μια Ευρώπη γεμάτη σήψη , διαστροφή , ανηθικότητα και κύριος γεμάτη από μίσος για τα έθνη κράτη και τον Ελληνισμό.

Απέναντι σε αυτήν την παγκόσμια λαίλαπα υπάρχει η Ρωσία, που σέβεται τους πολίτες της τα ήθη , έθιμα και τις παραδόσεις της.

Είμαι υπέρ της Ένωσης του Ορθοδόξου τόξου τόσο σε πολιτικό όσο και στρατιωτικό επίπεδο.

Οι Έλληνες περιμένουν να φορέσουν τις Gorga και να πολεμήσουν δίπλα στους ομόδοξους Ρώσους και Σέρβους. Όλοι έχουν τα συμφέροντα τους μα μέσα από αυτά προωθείται το σχέδιο του Θεού.

 

Γεώργιος Κούτκας

Μέλος ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση