Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος…ΠΑΡΩΝ !!!

Έπεσε υπερασπιζόμενος τα ιδανικά της πατρίδας

Tην Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Ο θάνατος του ήρωα πιλότου, ο οποίος “έφυγε” εν ώρα καθήκοντος, συγκλόνισε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και βύθισε στο πένθος ολόκληρη την Ελλάδα.

Τα συντρίμμια του μοιραίου Mirage το οποίο πιλόταρε ο Γιώργος Μπαλταδώρος και ο οποίος επέστρεφε από αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή περίπου 9-10 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος καταγόταν από την Καρδίτσα και συγκεκριμένα το χωριό Μορφοβούνι, ενώ υπηρετούσε στην 114 Πτέρυγα Μάχης Τανάγρας στην 331 μοίρα. Είχε πάει στο νησί πριν από το Πάσχα σε αποστολή ετοιμότητας. Ήταν 34 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ…!!!

ΤΟΜΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση