Οι Αρμένιοι τιμούν τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία

Η Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Δημοκρατίας της Αρμενίας και ο Πατριωτικός Οργανισμός «Λαϊκό Κίνημα της Αρμενίας», στις 21 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ., θα πραγματοποιήσουν συζήτηση στρογγυλής τραπέζης αφιερωμένη στην 200ή επέτειο του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Το έθνος των Αρμενίων δεν ξεχνά να τιμήσει την Ελληνική εθνεγερσία, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους ακατάβλητους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τους δύο λαούς.

Συμμετέχουν οι κάτωθι ομιλητές:

Artem Ulunyan (Μόσχα) Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών: 1821: Επανάσταση, εξέγερση, ταραχές; Ιδιότητες της εξέλιξης της σημασιολογίας στη σύγχρονη σκέψη.

Felix Movsisyan Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών, καθηγητής, Αρμένια: 1821-1829 Ο ελληνικός εθνικός απελευθερωτικός αγώνας σύμφωνα με την εκτίμηση της Αρμενικής δημόσιας σκέψης.

Edik Minasyan Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών, καθηγητής, Αρμένια: Απόηχοι της ελληνικής απελευθερωτικής πάλης στην Αρμενική πραγματικότητα στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα.

Ruben Safrastyan Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών, καθηγητής, Ακαδημαϊκός, Αρμένια: 1821-1829 Ελληνικός εθνικός απελευθερωτικός αγώνας. Η απάντηση των τουρκικών αρχών.

Αγαθάγγελος Γκιουρτζίδης Μεταπτυχιακό στην Ιστορία, Μεταπτυχιακός στο Ινστιτούτο Σλαβικών Σπουδών, Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, Αθηνά, Ελλάδα: 1821 Ελληνική επανάσταση, η σφαγή των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η πολιτική των μεγάλων δυνάμεων

 

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΛΑΣΥΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here