Ουδέν κακόν ραδίως απόλλυται!

Η Ελληνική ιστορία αποτελεί την μεγαλύτερη και πιο ενδιαφέρουσα ιστορία σε όλο τον κόσμο, δυνάμει όχι μόνο των Ελλήνων ιστορικών αλλά και των ξένων. Η Ελλάς πέρασε από ταραχές, πολέμους, εμφυλίους, διχασμούς, οικονομικές κρίσεις, προδότες, κατοχές και τόσα άλλα που την ανάγκασαν να υποκύψει για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι ώσπου να σηκώσει και πάλι το κεφάλι ψηλά. Τα παραδείγματα είναι πολλά και καταγεγραμμένα τόσο στο εσωτερικό του κάθε Έλληνα όσο και στα βιβλία της ιστορίας που γράφτηκαν με αίμα, ιδρώτα και πίστη στα ιδανικά του έθνους μας. Σήμερα, η Ελλάδα οφείλει να περάσει ακόμη ένα εμπόδιο, καθώς το έχει χρέος στους προγόνους της και στα αιμοταβαμμένα εδάφη της.

  Γνωστόν τοις πάσι, είναι η οικτρή κυβέρνηση που εκπροσωπεί το Ελληνικό κράτος στο εξωτερικό και αντιπροσωπεύει ένα φαινομενικά μεγάλο ποσοστό πολιτών εντός του Ελληνικού κοινοβουλίου. Η εκλογή της έφερε ελπίδα σε πολλούς, καθότι απομακρύνθηκε με την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, ο Σύριζα, ο πολιτικός φορέας που βρέθηκε ενάντια στην βούληση των ημεδαπών στο δημοψήφισμα το 2015 και «πούλησε» όνομα, εθνότητα, ιστορία και γλώσσα στους Σκοπιανούς. Προεκλογικά, ως συνήθως είδαμε την αντιπολίτευση να τάζει μέλι και γάλα στους πολίτες, αποτελεσματικές λύσεις σε θέματα που ταλάνιζαν τον λαό και άλλες υποσχέσεις που φυσικά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει πράξη. Εν τέλει, τα κατάφερε και μάλιστα έχοντας συγκεντρώσει αρκετούς ψηφοφόρους που προέρχονταν από άλλους ιδεολογικά χώρους. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, δυνάμει μη «εξωνημένων» δημοσκοπήσεων βλέπουμε μία σημαντική πτώση των ποσοστών της ΝΔ (Νέας Τρομοκρατίας).

  Ολίγοι βέβαια πριν καν εκλεχθεί η ΝΔ, είχαν αντιληφθεί τις επικείμενες ενέργειές της που θα στεναχωρούσαν τους ψηφοφόρους της και εν γένει όλους μας και είχαν προειδοποιήσει, ωστόσο δεν κατάφεραν να τις κόψουν  ποσοστά, ώστε να μην καταφέρει να εκλεγεί. Τούτο έχει ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση να «καταλύει» το Σύνταγμα, να νομοθετεί ανεξαρτήτως των αντιδράσεων του λαού και τέλος να έχει αλλάξει τις ζωές μας από το κακό στο χειρότερο. Η προβοκάτσια και οι αυθαιρεσίες δεν απουσιάζουν από το παίγνιο!

  Πολλοί συζητούν για πρόωρες εκλογές, ενώ άλλοι όπως ο πρωθυπουργός μέσω «αδελφικών» καναλιών αποκηρύσσει αυτό το ενδεχόμενο. Μάλιστα, εδώ και δεκαετίες κανένας πρωθυπουργός δεν έχει εκτίσει όλη την τετραετή θητεία του, καθώς πραγματοποιούνται πρόωρες εκλογές. Εντούτοις, πολλά πρωτοσέλιδα αναφέρονται στην επιθυμία του πρωθυπουργού να δώσει τη δυνατότητα στους ομογενείς να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, η οποία θυμίζει αμερικανικές εκλογές και αμερικανική νοθεία. Μήπως, ο αρχηγός της κυβέρνησης επιθυμεί να ακολουθήσει τα βρώμικα σχέδια του ημιθανή Τζο Μπάιντεν, ώστε να εξασφαλίσει ακόμη μία θητεία στο Μέγαρο Μαξίμου;

  Ήδη πολλά δημοσιεύματα σε αντικυβερνητικές ιστοσελίδες κάνουν λόγο για «σχεδιασμό νοθείας», αφού όπως προείπαμε ο Μητσοτάκης θα πέσει, άπαντες το γιγνώσκουν, μα περισσότερο ο ίδιος. Και τότε διερωτόμαστε, ποιος ο λόγος ύπαρξης μιας δημοκρατίας όταν λαμβάνουν μέρος τέτοια γεγονότα στις εκλογές, στην γιορτή της δημοκρατίας;

  Επειδή, όμως οφείλουμε να είμαστε νομοταγής, θα αναφερθώ στο άρθρο 164 του Ποινικού Κώδικα που φέρει τον εξής τίτλο «νόθευση εκλογής»: «Όποιος ψηφίζει χωρίς να έχει δικαίωμα σε κάποια από τις εκλογές ή τα δημοψηφίσματα του άρθρου 161 ή ψηφίζει κατ΄επανάληψη ή δίνει πολλές ψήφους ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο προκαλεί την παραγωγή με γνήσιου αποτελέσματος της εκλογής, καθώς και όποιος νοθεύει το γνήσιο αποτέλεσμα αυτής, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.» Το άρθρο αυτό είναι αρκετά κατανοητό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόσω «μεταλλαχθεί» σε Μπάιντεν θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Δυστυχώς όμως, ζούμε στην Ελλάδα, στην χώρα όπου οι πολιτικοί δεν δικάζονται ή καλύτερα δεν καταδικάζονται, καθώς η διάκριση των εξουσιών που ορίζεται ρητά στο άρθρο 26 του Συντάγματος δεν τηρείται. Εν άλλοις λόγοις, η δικαστική εξουσία δεν είναι ανεξάρτητη, αλλά αποτελεί παρακλάδι της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας.

  Έτσι λοιπόν, μία χρόνια επιθυμία των Ελλήνων της ομογένειας αλλά και αυτών που κατοικοεδρεύουν εντός της Ελληνικής επικράτειας θα γίνει προς όφελος ενός κόμματος και ουχί προς την διευκόλυνση των ομογενών, κάτι το οποίο θυμίζει Σύριζα. Συγκεκριμένα, η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση είχε νομιμοποιήσει (φυσικά μη νόμιμα) πολλούς αλλοδαπούς, ώστε να έχουν δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε, για να εκλέξουν τον Σύριζα, που τους βοηθούσε οικονομικά πολύ περισσότερο από ότι βοηθούσε τους Έλληνες. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται σήμερα η ΝΔ που θέλει να «διευκολύνει» τα εκλογικά δικαιώματα των αποδήμων, για να μετατρέψει τις αμυδρά πατριωτικές επιστολικές ψήφους σε προδοτικές που συνεπάγονται με ψήφο προς την ΝΔ.

  Συνελόντι ειπείν, η προσπάθεια ανατροπής της σημερινής κυβέρνησης δια της οδού των εκλογών φαίνεται πολύ δύσκολη έως και μαξιμαλιστική. Ακόμη κι αν ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει σωρεία αρνητικών σχολίων, δεν υπάρχει ένα κόμμα εντός του Ελληνικού κοινοβουλίου που να ασκεί πραγματική αντιπολίτευση. Η μόνη αντιπολίτευση εντός της Βουλής είναι αυτή του πρωθυπουργού, μέσα από τα καθημερινά λάθη του που έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία. Ανένδοτα οι πολιτικοί νοιάζονται για την εξασφάλιση τής βουλευτικής τους θέσης και όχι πώς θα υπάρξει μία εθνική κυβέρνηση που θα βάλει τέλος σε όσα μας έχουν στερήσει οι πολιτικοί μας από το 1974. Ο αγώνας είναι πράγματι δύσκολος, ωστόσο ο  δίκαιος εθνικός αγώνας, στο τέλος θα κερδίσει. Νυν υπέρ πάντων ο αγών!

Μένανδρος: «Κάθε εξουσία όταν γίνει ισχυρή, δεν θεωρεί τίποτε πιο σκόπιμο από το δικό της συμφέρον».

 

 

Διονύσιος Σ. Δραγώνας

Φοιτητής Νομικής NUP,

Κοινωνικής Θεολογίας ΕΚΠΑ

Απάντηση