Τα τριάκοντα αργύρια εξαγόρασαν τον Ιερώνυμο;

Πάσχα με ..ωράριο super market

Η έκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό κορβανά στην Εκκλησία (φωτό)  ήταν η ανταπόδοση για την «επίκυψη» ακόμα μια φορά του Ιερώνυμου και της Δ.Ι.Σ;

Αυτό εννοούσε ο Ιερώνυμος όταν δήλωνε: «Βρήκαμε μία λύση, να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα»;

 

Επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά η ΕΛΑΣΥΝ που είχε προβλέψει (link) ότι η Ανάσταση… αναβάλλεται.

 

https://elasyn.com/2021/04/05/%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%8d%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bd/

 

Με την απόφαση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη, που απλά επικύρωσε η ΔΙΣ, θα κάνουμε Πάσχα με ..ωράριο super market. Η Σύνοδος α­πε­φά­σι­σε την χρο­νι­κή με­τά­θε­ση των Α­κο­λου­θι­ών κα­τά μι­σή ώ­ρα νω­ρί­τε­ρα, στις 6.30 μ.μ. τα βρά­δια α­πό την Κυ­ρια­κή των Βα­ΐ­ων έ­ως την Με­γά­λη Τε­τάρ­τη, την Με­γά­λη Πέμ­πτη στις 5.30 μ.μ. και την Με­γά­λη Πα­ρα­σκευ­ή στις 6.00 μ.μ.

Τέλος την προ­σαρ­μο­γή της ώ­ρας τε­λε­τής της Α­να­στά­σε­ως στις 9.00 μ.μ. του Με­γά­λου Σαβ­βά­του! ( Στις 12 κολλάει ο ιός, στις 9 όχι..).

Αδιευκρίνιστο τι θα γίνει με τα μέτρα που θέλουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9, ιδίως την βραδιά της Ανάστασης, αλλά και με τα μηνύματα εξόδου.

«Να ανταλλάξουμε το Πάσχα» λένε, όπως είχαμε ανταλλάξει και το προηγούμενο Πάσχα για μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε το επόμενο Πάσχα. Όπως είχαμε κλειστεί στα σπίτια το Νοέμβριο του 20, για να μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε τα Χριστούγεννα. Όπως κλειστήκαμε στα σπίτια τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια, για να μπορέσουμε να γιορτάσουμε το φετινό Πάσχα. Και τώρα που φτάνει το Πάσχα, το νέο… καρότο είναι το καλοκαίρι.

Ίσως να μας καλέσουν να ανταλλάξουμε και τον φετινό δεκαπενταύγουστο για να μην υπάρξει εγκλεισμός το φθινόπωρο ή να ανταλλάξουμε και το φθινόπωρο για να έχουμε καλά Χριστούγεννα.

Ο κόσμος έχει καταλάβει (;) πλέον πως όλες θρησκευτικές εορτές αλλά και οι εθνικές επέτειοι έχουν γίνει «εξιλαστήρια θύματα» για όλες τις αποτυχίες που συντελούνται από επιτροπή και κυβέρνηση όλο το υπόλοιπο διάστημα. Ή ακόμα χειρότερα, κάποιες φορές χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για ακόμη σκληρότερα περιοριστικά μέτρα.

Το σίγουρο είναι πως αρκετοί από τους ειδικούς συνεχίζουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού και να αδιαφορούν για τις πραγματικές ανάγκες μια κοινωνίας που έχει συνθλιβεί κάτω από το βάρος των «αιώνιων» lockdown.

Ένα μεγάλο μέρος των τηλε-ειδικών ξεκίνησε να προεξοφλεί πως αν υπάρξουν μαζικές μετακινήσεις εκτός νομού θα ευνοηθεί η μετάδοση (ενώ η μετάδοση έχει συντελεστεί ήδη σχεδόν σε όλους τους Νομούς της Ελλάδας). Προεξοφλούν από τώρα πως τα κρούσματα θα πέσουν λίγο ΜΕΤΑ το Πάσχα, ενώ ήδη η κυβέρνηση φέρνει τσάρτερς «καθαρών» τουριστών με «πιλοτικά» προγράμματα και ταυτόχρονα «παρηγορούν» τους Έλληνες με εκείνο το χιλιοειπωμένο «φως στην άκρη του τούνελ».

Στις 2 Μαΐου που θα γιορτάσουμε το Πάσχα ο κίνδυνος εκτεταμένης μετάδοσης του ιού θα είναι… αυξημένος, ενώ στις 14 Μαΐου με κάποιον περίεργο τρόπο θα… αδρανοποιηθεί.

Θεωρείται ήδη αποφασισμένο πως οι… «κεκαθαρμένοι» και «ανώτεροι» τουρίστες, φέροντας τα πολύτιμα πιστοποιητικά ελευθερίας τους, θα μπορούν να απολαμβάνουν τις ομορφιές της Ελλάδας, ενώ οι… απείθαρχοι Έλληνες θα πρέπει να αναλογίζονται έγκλειστοι τις συνέπειες των (ατομικών) ευθυνών τους και να προαυλίζονται όποτε δίνει «χάρη» ο Χαρδαλιάς.

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση