ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Γ. Λαγός, έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο της επιβαλλόμενης από τον νόμο του Βελγίου ακρόασης ενώπιον δικαστή, παραμένει κρατούμενος μέχρι την παραπομπή του στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, περί τα μέσα Μαΐου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί εάν το εκδοθέν από τις ελληνικές αρχές ένταλμα περί εκδόσεώς του, θα εκτελεστεί ή όχι.

Πέραν των νομικών επιχειρημάτων που θα αναλυθούν διεξοδικά στη δίκη που θα λάβει χώρα, η αλήθεια είναι μία: Το ένταλμα που εξεδόθη πριν καν στεγνώσει το «μελάνι» της άρσεως ασυλίας ,  από τους «πρόθυμους» πάντα στην πολιτική εξουσία «ανεξάρτητους δικαστικούς λειτουργούς»,  στηρίζεται σε μια απόφαση που ΔΕΝ έχει ακόμα καθαρογραφεί, με αποτέλεσμα κανένα  διεθνές δικαστικό όργανο να μην είναι σε θέση να διαπιστώσει τη βασιμότητα της αιτιολογίας της. Αυτή η απαράδεκτη πρακτική που εκθέτει επανειλημμένως με πρόστιμα  τη χώρα στο εξωτερικό και προσκρούει τόσο στην ΕΣΔΑ όσο και στην κοινή λογική, θα αναπτυχθεί αναλυτικά στα επόμενα δικαστικά βήματα.

Ο Γ. Λαγός παραμένει αταλάντευτος στην απόφασή του να εξαντλήσει κάθε μέσο που του παρέχει ο νόμος ώστε να αναδείξει σε όλες της τις διαστάσεις, εντός και εκτός Ελλάδας, την πολιτική σκευωρία που κρύβεται πίσω από την (άφαντη ακόμα) απόφαση.

 

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΑΣΥΝ 

Απάντηση