Ισραήλ: γιατροί και οι γονείς ενάντια στον εμβολιασμό παιδιών…

Ενώ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu και ο υπουργός Υγείας Yuli Edelstein μόλις ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες την υπογραφή νέων συμβάσεων με τα εργαστήρια Pfizer και Moderna για την αγορά εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων, πολλοί επαγγελματίες υγείας ζητούν προσοχή σχετικά με την ανοσοποίηση των νεωτέρων.

Σχεδόν 100 Ισραηλινοί γιατροί έχουν λάβει επίσημα θέση κατά του εμβολιασμού παιδιών κάτω των 16 ετών, ο οποίος θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Μάιο. Θα εισακουστούν;

Οι γιατροί σύντομα θα μπουν στη μαύρη λίστα; Η επιστολή διαμαρτυρίας από τους 93 Ισραηλινούς γιατρούς κατά του εμβολιασμού παιδιών που απευθύνονται “στα στελέχη του Υπουργείου Υγείας, στους συναδέλφους μας στη χώρα και στο ευρύ κοινό” είναι μια αληθινή υπεράσπιση.Καλώντας σε περίσκεψη, προσοχή και ταπεινότητα, αυτοί οι ιατροί από όλους τους ορίζοντες της ασκούμενης ιατρικής στο Ισραήλ υπενθύμισαν στην κυβέρνηση ότι η βιασύνη ήταν κακή.( σσ.εδώ άλλα μας λένε το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο) Ενημερώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το Covid-19 δεν θέτει σε κίνδυνο τους πιο νέους και ως εκ τούτου δεν δικαιολογεί μια τέτοια επίσπευση:

«Η όλο και πιο διαδεδομένη άποψη στην επιστημονική κοινότητα είναι ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να οδηγήσει σε ασυλία αγέλης. Δεν υπάρχει επομένως «αλτρουιστική» δικαιολογία για τον εμβολιασμό παιδιών, προκειμένου να προστατευθούν οι πληθυσμοί που βρίσκονται σε κίνδυνο. “

Η σύμβαση μεταξύ του εργαστηρίου Pfizer με το ισραηλινό κράτος και κατά της οποίας έχει κατατεθεί καταγγελία στο δικαστήριο της Χάγης από την ένωση People of Truth, για παραβίαση του κώδικα της Νυρεμβέργης, εξακολουθεί να είναι αμφιλεγόμενη. Η οργάνωση έχει δικηγόρους και γιατρούς μεταξύ των μελών της, και σήμερα υποστηρίζει στους Ισραηλινούς να ασκήσουν το δικαίωμά τους να μην λάβουν πειραματική ιατρική περίθαλψηΣυγκεκριμένα, κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση ότι πραγματοποιεί παράνομα πειράματα σε πολίτες. Οι άνθρωποι της ένωσης καταγγέλλουν ιδίως τη σοβαρή και παράνομη πίεση στον πληθυσμό,( σσ.ενώ εδώ όχι,, καμιά προπαγάνδα καμιά πίεση δεν ασκείται καμιά απειλή δεν επικρέμεται ως δαμόκλεια σπάθη πάνω από τους διαφοροποιούμενους διαφωνούντες) που στοχοποιεί μέλη της Κνεσέτ, υπουργούς, ανώτερους υπαλλήλους δημόσιας υγείας και δήμαρχους.

Απευθυνόμενοι ουσιαστικά στον πρωθυπουργό, οι γιατροί συμπερασματικά καταλήγουν: “Πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε δακτυλοδεικτούμενους τους μη εμβολιασμένους και να σταματήσουμε να παραβιάζουμε τα δικαιώματα του ατόμου. Μην βιαστείτε να ανοσοποιήσετε τα παιδιά. Το Covid δεν τα θέτει σε κίνδυνο και ο πρώτος κανόνας της ιατρικής είναι να μην βλάψει πρώτα.

“francesoir 26/4/21

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση