Πανικόβλητη η κυβέρνηση μοιράζει λεφτά…

Τέλη Μαΐου ενεργοποιείται το νέο μέτρο –  Ποιοί θα πάρουν (μη επιστρεπτέα) ενίσχυση 1.000–4.000 ευρώ ανεξάρτητα από τον τζίρο

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαπιστώνοντας την κατρακύλα της δημοφιλίας της λόγω της ανερμάτιστης πολιτικής της, μοιράζει λεφτά με σκοπό να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.  Αμέσως λοιπόν μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την 7η επιστρεπτέα προκαταβολή (η προθεσμία τροποποιήσεων λήγει στις 19 Μαΐου) θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της «Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού» που θα επιδοτήσει με 1.000 έως 4.000 ευρώ 100.000 επιχειρήσεις (περίπου) που παρέμειναν κλειστές τον Απρίλιο (πλην της εστίασης που θα ενισχυθεί από το ειδικό πρόγραμμα μέσω του ΕΣΠΑ)

Το ενδιαφέρον σημείο στο εν λόγω πρόγραμμα, ύψους 130 εκατ. ευρώ, είναι το ότι η χρηματική και μη επιστρεπτέα ενίσχυση θα δοθεί με κριτήριο το αν οι επιχειρήσεις ήταν κλειστές τον περασμένο Απρίλιο με κρατική εντολή. Το δε ύψος του ποσού θα λάβει κάθε δικαιούχος θα εξαρτάται από την χρονική διάρκεια που έμεινε κλειστή η επιχείρηση τον Απρίλιο και τον αριθμό των αριθμό των εργαζόμενων.

Να σημειώσουμε όμως εδώ ότι όπως είχε αποκαλύψει η ΕΛΑΣΥΝ ο στόχος της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) είναι να εισπράξει από φορολογικές εκκρεμότητες 50 δις και 1,3 δις από πρόστιμα!!!

 

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΛΑΣΥΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here