Ερώτηση Γ. Λαγού στην Κομισιόν για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Η παροχή προνομίων στους εμβολιασμένους καθιστά “υποχρεωτικό” τον εμβολιασμό

Δεδομένης της απαράδεκτης θέσπισης του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, όλο και περισσότερες χώρες θεσπίζουν νόμους ώστε οι εμβολιασμένοι να απολαμβάνουν περισσότερες ελευθερίες έναντι όσων δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν. Τα προνόμια που ενδέχεται να παρασχεθούν στους εμβολιασμένους από τις κυβερνήσεις αφορούν την μετακίνησή τους, την παρουσία τους σε εκδηλώσεις, συναυλίες, τα γυμναστήρια κ.λπ.

Ωστόσο, είναι γεγονός ότι τα “μπόνους” των εμβολιασμένων αποτελούν διάκριση εναντίον εκείνων που δεν έκαναν το εμβόλιο εφόσον ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη που παρεμβαίνει στο σώμα του ανθρώπου και δεν μπορεί να διενεργηθεί παρά τη θέλησή του, ούτε μπορεί να επιβληθεί ως αναγκαίος όρος για την εκπλήρωση δημόσιας υποχρέωσης διότι αυτό θα αντέβαινε στην θεμελιώδη αρχή της ανθρώπινης αξίας.

Ερωτάται η Επιτροπή:

  1. Η έμμεση υποχρεωτικότητα του εμβολίου μέσω προνομίων στους εμβολιασμένους δεν συνιστά ευθεία παραβίαση του άρθρου 5 της Συνθήκης του Οβιέδο η οποία έχει κυρωθεί από όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης ;
  2. Είναι σύμφωνη με τη δημιουργία πολιτών δύο ταχυτήτων με βάση την διενέργεια ή μη μιας ιατρικής πράξης;
  3. Συνάδει με τα Συντάγματα των κρατών μελών της ΕΕ μια τέτοια διάκριση;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here