Πόλεμος και ειρήνη

Όλα τα έθνη, από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα, επιδιώκουν την ανάπτυξη τους, την εξέλιξη τους και την ασφάλεια τους, ενώ αφού εξασφάλιζαν τα προαναφερθέντα επεδίωκαν την ανάπτυξη, την επέκταση και την κατάληψη εδαφών και εκτάσεων.

Η ασφάλεια και ευημερία επιτυγχανόταν μέσω των οπλιτών και των πολεμικών μέσων, ενώ το αυτό ίσχυε και με την επέκταση και την κατάληψη των εδαφών ,είτε ουδετέρων, είτε όσα ανήκουν σε άλλους λαούς, γειτονικούς και μακρινούς.

Ο κανόνας του πολέμου και της βίας για την ανάπτυξη και εξέλιξη αποτελεί απαράβατο και βεβαίως διαχρονικό νόμο στις διακριτικές και..διαπολιτισμικές σχέσεις των λαών και των κρατών και βεβαίως επιβεβαιώνετε και στις μέρες μας, αν κρίνουμε από τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ας παραδειγματιστούμε από τους Τούρκους οι οποίοι έχοντας ως όραμα την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας κάνουν επιχειρήσεις σε Λιβύη, Συρία, Κουρδιστάν, Αρμενία ενώ κατέχουν την Βόρεια Κύπρο και εποφθαλμιούν το Αιγαίο και την δυτική Θράκη.

Ασχέτως εάν πετυχαίνουν ή όχι και εάν νικούν ή όχι, το θέμα είναι ότι η Τουρκία θέλει και επιδιώκει να επεκταθεί και να αυξηθεί, να γίνει πάλι αυτοκρατορία.

Σε αντίθεση με αυτούς όμως οι Έλληνες ως κράτος αλλά και ως Έθνος ΔΕΝ επιδιώκουν και ΔΕΝ νοιάζονται καν για την επέκταση και αύξηση Τους, ούτε για μια Μεγάλη Ελλάδα, με έκταση και εδάφη, με επιρροή και ισχύ σε άλλους λαούς και περιοχές.

Οι Έλληνες επιδιώκουμε την ειρήνη και την αγάπη, την συναδέλφωση και αλληλεγγύη με Τούρκους, Αλβανούς και Σκοπιανούς, ΔΕΝ επιδιώκουμε την επέκταση μας και την αναστήλωση την Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ή έστω την επανάκτηση πλήρως της Κύπρου, Θράκης και Αιγαίου.

Πράγματι, η ειρήνη είναι βάλσαμο και χαρά για τους ανθρώπους και τα κράτη, καθότι η ειρήνη εξασφαλίζει υγεία, ευημερία, ανάπτυξη και ασφάλεια..

Αυτά βέβαια ισχύουν σε έναν κόσμο φανταστικά πλασμένο όπου όλοι οι άνθρωπο αγαπιούνται μεταξύ τους και ζουν κάπου..χαμένοι στο διάστημα..

Στον πραγματικό κόσμο όμως, τα έθνη, και τα κράτη που τα εκπροσωπούν επιδιώκουν, με όλα τα μέσα, και κατά βάση τα πολεμικά, εάν αποτύχει η διπλωματία και η πολιτική, την προστασία τους και την επέκταση τους, εις βάρος λιγότερο ισχυρά εθνών και γειτόνων τους με λιγότερα μέσα και δυνάμεις.

Ότι θα έπρεπε πολύ σωστά και λογικά να πράξει η Ελλάδα τόσα χρόνια…

Να χτυπήσει μέσω ανορθοδόξου πολέμου και με κανονικό τα Σκόπια και την Αλβανία, με πρόσχημα να προστατέψει τους Έλληνες που ζουν εκει και την ιστορία και τον Πολιτισμό Της..

Την ίδια τακτική χρειαζόμαστε και προς την Τουρκία..

Ενίσχυση με όπλα, άνδρες, λεφτά και μέσα στους Κούρδους και στους Αρμένιους, και βεβαίως στις αντιμαχόμενες, προς τους Τούρκους δυνάμεις, σε Συρία και Λιβύη..

Με τελικό στόχο, έναν ισχυρό ανορθόδοξο πόλεμο στο εσωτερικό της Τουρκίας με στόχο την αποδιοργάνωση και την εκ των έσω διάλυση της..με ένα γενικευμένο εις βάρος της πόλεμο από την Ελλάδα και τους Κούρδους και ίσως Αρμένιους και Σύριους..

Μέχρι να συμβούν όμως όλα αυτά η ζυγαριά γέρνει προς τους Τούρκους, οι οποίοι, βάσει σχεδίου, επιδιώκουν την εκ των έσω άλωση της Ελλάδας, με λαθρομετανάστες και την δήθεν προάσπιση των συμφερόντων τους..

Οι Τούρκοι ως λαός μάχονται τους εχθρούς τους Κούρδους και βοηθούν τους συμμάχους τους Αζέρους, εις βάρος της Αρμενίας, ενώ απαιτούν κιόλας από την Ελλάδα και άλλα εδάφη και άλλη γη…

Η ιστορική νομοτέλεια και η ιστορική πραγματικότητα είναι με το μέρος της Τουρκίας και του λαού τους, διότι μάχονται και αγωνίζονται για αυτό που αγαπούν και θεωρούν σωστό..

Σε αντίθεση όμως με αυτούς, οι Έλληνες αδιαφορούμε για την Πατρίδα και την εξάπλωση της και είναι ιστορικά και μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι θα χάσουμε και αυτά που έχουμε..

Και αυτό θα γίνει.. Δυστυχώς..διότι επιλέγουμε μια ατιμωτική ειρήνη αντί ενός ηρωικού και ανδρειωμένου πολέμου..

Αριστείδης Μαρκομιχάλης

Μέλος της ΕΛΑΣΥΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here