Δημοκρατία κατά το δοκούν

Δυνάμει του άρθρου 1 παράγραφος 1η του Ελληνικού Συντάγματος, το πολίτευμά μας είναι η «Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία», ούτως ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα, η οποία αποδέχεται την ύπαρξη πολλών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που βάσει αρκετών πολιτικών επιστημόνων δεν θα τα είχαμε ενόσω θα ζούσαμε κάτω από ένα απολυταρχικό πολίτευμα. Μήπως, όμως η δημοκρατία επικρατεί μονάχα στο Σύνταγμα και σε λοιπούς κανόνες δικαίου και όχι στην καθημερινότητά μας, που έχει βαρύνουσα σημασία; Μήπως, στο όνομα του δημοκρατικού πολιτεύματος ζούμε ολοκληρωτικές μέρες; Μήπως, η δημοκρατία αποτελεί έρεισμα πολλών, ώστε να προβαίνουν αέναα σε άκρως ανήθικες πράξεις;

Εύληπτα κανείς μπορεί να αντιληφθεί πως η δημοκρατία δεν είναι για τους πολλούς, αλλά για τους λίγους, εκείνους που αποφασίζουν ποια θα είναι η επόμενη μέρα της ανθρωπότητας. Άρδην οι εκπρόσωποι της κατάπτωσης και της σήψης, επιδιώκουν να αποσιωπήσουν το αληθινό (Διονύσιος Σολωμός: «Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό»), το παραδοσιακό και το πραγματικά προοδευτικό, και όχι εκείνο που είναι βλαβερό για την κοινωνία μας.

Ωσάν αρραγής γροθιά προλειαίνουν το έδαφος για την πλήρη φίμωση του τρίπτυχου Πατρίς- Θρησκεία- Οικογένεια. Το τρίπτυχο που οδήγησε τους Έλληνες να απελευθερωθούν από τον τουρκικό ζυγό, να πολεμήσουν κατά των Ιταλικών και Γερμανικών δυνάμεων, ήτοι του Άξονα, στην οποία «ανήκανε» και οι κομμουνιστές για μεγάλο χρονικό διάστημα, ένεκα της συμφωνίας Ρίμπεντροπ – Μολότοφ (23-08-1939).

Όποιος «τολμήσει» να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη τότε θα χαρακτηρισθεί ως φασίστας ή ναζί. Το ίδιο θα συμβεί κι αν δακρύσει στο άκουσμα του Ελληνικού Εθνικού ύμνου, εάν κρατήσει ψηλά την Ελληνική σημαία ή εάν την τοποθετήσει στον οίκο του. Ακροδεξιός θα χαρακτηρισθεί εκείνος που θα αποκαλέσει ορθά την Ελλάδα ως Ελλαδιστάν αφού έχει μετατραπεί σε γκέτο λαθρομεταναστών ή θα αναφερθεί στην υψηλή εγκληματικότητα των τελευταίων ετών από πλευράς αλλοφύλων. Το ίδιο βέβαια θα συμβεί κι αν αναφερθεί στην ιστορία των προγόνων του, όταν οι τελευταίοι πολεμούσαν τους βαρβάρους και δεν τους άφηναν να εισέλθουν στις πόλεις- κράτη τους (ξενηλασία).

Χριστιανοταλιμπάν, θα θεωρηθεί και ο νέος που πηγαίνει κάθε Κυριακή στην Εκκλησία για να δοξάσει το μεγαλείο της πίστης του ή θα υπερασπιστεί με κάθε τίμημα την θρησκεία του, αφού αυτή βοήθησε άρρωστους, χάρισε τέκνα και απελευθέρωσε ολόκληρο λαό. Ανεξήγητο θα θεωρηθεί εάν ένας επιλέξει να σπουδάσει Θεολογία, να μάθει για την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του πάνω στον βίο Του Ιησού Χριστού, Τον Μεσσία του κόσμου μας. Ωσαύτως, μεγαλεία αποτυχία θα θεωρήσουν κάποιον που αποφάσισε να ασχοληθεί για όλη τη ζωή του με τον Χριστιανισμό και να γίνει μοναχός σε κάποιο Μοναστήρι ή κληρικός ή ακόμη και ιεροψάλτης.

Και για να ολοκληρώσουμε το τρίπτυχο που κείται στις καρδιές όλων των Ελλήνων που έχουν και μία καρδιά για την Ελλάδα, θα περάσουμε στην οικογένεια, η οποία μεσούσης της οικονομικής καταβαράθρωσης ζει εν πενία. Ουδείς πολιτικός αφιέρωσε λίγα έστω χρήματα για να βοηθήσει να ξεπεραστεί το δημογραφικό πρόβλημα, ακόμη κι αν πολλοί γονείς έθεσαν αυτό το φλέγων ζήτημα επί τάπητος. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που δίνουν ως λύση στο δημογραφικό πρόβλημα την «πρόσκληση αλλοδαπών» στην Ελλάδα για να κλείσουν τις πληγές των αριθμών. Εν άλλοις λόγοις, θέλουν να αντικαταστήσουν τον Ελληνικό λαό με βαρβαρικά φύλα, ήτοι να αλλοιώσουν την εθνολογική σύνθεση του Ελληνικού πληθυσμού. Επιπροσθέτως, όσοι νέοι και νέες επιθυμούν να παντρευτούν δημιουργώντας μία οικογένεια με πολλά τέκνα, τότε θα κατηγορηθούν από τους δήθεν προοδευτικούς για χάσιμο χρόνου εν σχέσει με ανούσια πράγματα.

Όπως είδαμε, όλοι οι προαναφερόμενοι βρίσκονται εν διωγμό για τις πεποιθήσεις τους, οι οποίες εδράζονται σε επιχειρήματα, εν αντιθέσει με τους προοδευτικούς οι οποίοι θεωρούν πρέπων να καίγεται η Ελληνική σημαία ή σε πίνακες του 21 η Ελληνική σημαία να αντικαθίσταται με αυτή των λοατ. Επίσης, με συγκεκριμένα σχέδια προσπαθούν να εκμηδενίσουν την παντοδύναμη Εκκλησία, με διαφόρους τρόπους. Επί παραδείγματι, βανδαλίζουν χώρους λατρείας, σκίζουν εικόνες της Παναγίας και Αγίων και τοποθετούν στα γεννητικά τους όργανα εικόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Βέβαια, όταν το ποίμνιο παρευρίσκεται στις ενορίες, τότε αντιδρούν και φωνάζουν με το πρόσχημα της πανδημίας, ενώ όταν διαδηλώνουν οι «δολοφόνοι» για τον δολοφόνο, τότε ουδεμία πανδημία υπάρχει, αλλά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθε.

Αδιάλειπτα, μόλις ακουστεί μία αντίθετη άποψη από την δική τους, τότε αμελλητί εύχονται τον θάνατο του άλλου. Για παράδειγμα, η πολιτευτής της ΝΔ, Αφροδίτη Λατινοπούλου, αφού εξέφρασε δημοκρατικά την άποψή της, η οποία δεν έχει σημασία εάν αρέσει σε όλους μας και αυτό είναι λογικό, δέχτηκε πολλά οικτρά σχόλια, μεταξύ των οποίων παραθέτω κάτωθι: «Το κακό είναι ότι υπάρχουν πολλοί σαν και εσένα», «Καλησπέρα έψαχνα στο λεξικό την έννοια της ξεφτίλας νομίζω την βρήκα», «σκάσε», «χέστηκε η φοράδα στ΄ αλώνι», «τι στο διάολο λες;», «πώς κάθε φορά που ανοίγει το στόμα της βρωμίζει ακόμη περισσότερο ο κόσμος;», «στο τριχωτό μουνί γράφουμε τι θεωρείς φυσιολογικό και πρότυπο ομορφιάς ρε σιχαμένη», «είσαι γελοία» κ.τ.λ. (Σωκράτης: «Χωρίς εχθρούς δεν υπάρχεις, είσαι ένα τίποτα. Όταν έχεις όμως σημαίνει ότι αξίζεις.)

Συνεπώς, βλέπουμε το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης να κατοχυρώνεται μονάχα για μία μερίδα πολιτών, η οποία φαίνεται αμυδρά πως είναι η μειοψηφία στην Ελλάδα. Αντίθετα κάποιοι άλλοι πιστεύουν πως είναι δημοκρατικό να σκίζεις εικόνες και να «λεηλατείς» Εκκλησίες ή να εύχεσαι τον θάνατο κάποιου ανεξαρτήτως τι έχει πράξει. Από εκεί βέβαια φαίνεται και το επίπεδο του καθενός. Οι μάσκες έπεσαν και πάλι!

Βολταίρος: «Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».

 

Διονύσιος Σ. Δραγώνας

Φοιτητής Νομικής NUP ,

Κοινωνικής Θεολογίας ΕΚΠΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here