Χαλάρωση μέτρων: Συνεδριάζει η επιτροπή

Ορισμένα από τα θέματα που συζητούνται είναι η χαλάρωση ή και η κατάργηση του μέτρου για το ωράριο κυκλοφορίας, η αύξηση των ορίου των καλεσμένων στους γάμους και φυσικά το θέμα της μουσικής στην εστίαση.

Τι θα γίνει με το ωράριο κυκλοφορίας

Όπως είπε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη «εφόσον όλα πάνε καλά, θα μπορούσαν ίσως την άλλη εβδομάδα να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις, όπως για το ωράριο κυκλοφορίας. Και βεβαίως -επειδή ο οδικός χάρτης που δώσαμε φτάνει μέχρι τα μέσα Ιουνίου- να περιγραφεί και η υπόλοιπη πορεία ως προς δραστηριότητες που δεν έχουν επανεκκινήσει ή έχουν επανεκκινήσει με πολλούς περιορισμούς, ώστε να υπάρχει μια ορατότητα για όλους τους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα δεξιώσεις γάμων».

Αυτή τη στιγμή η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 00:30 έως τις 05:00 και υπάρχει πιθανότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ωράριο κατά το οποίο θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των πολιτών να διευρυνθεί κατά μισή ή και μία ώρα, δηλαδή η απαγόρευση να ξεκινά 01:00 ή 01:30.

 

Δεξιώσεις γάμων, μουσική στην εστίαση

Σε ό,τι αφορά στις δεξιώσεις γάμων, σύμφωνα με πληροφορίες του την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ο διπλασιασμός των καλεσμένων από τους 100 στους 200, πιθανότατα από αρχές Ιουλίου, ένα αίτημα που έχει τεθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ανακοινώσεις, πάντως, αναμένονται και για τη μουσική στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης και τα beach bar. Επίσης, είναι πιθανό να ληφθούν αποφάσεις για τα φροντιστήρια, που παραμένουν κλειστά. Οι αλλαγές δεν αποκλείεται να τεθούν σε ισχύ πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (19-21/06) και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, ενώ αν διατηρηθεί αυτή η επιδημιολογική εικόνα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα μπαρ πριν από τις 30 του μηνός.

 

 

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΛΑΣΥΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here