Δωροδοκούν τους πολίτες με… «προνόμια»!

“Κλείδωσαν” τα προνόμια για τους εμβολιασμένους – Τι προβλέπουν, πότε ανακοινώνονται.

Αυτή την εβδομάδα, πιθανότατα στην συνεδρίαση της Παρασκευής, η Κυβέρνηση φέρνει ενώπιον της επιτροπής των «ειδικών» του Υπουργείου Υγείας το σχέδιο «Κερδίζω πίσω την Ελευθερία μου», όπως το έχουν βαφτίσει ατύπως στις μεταξύ τους κουβέντες κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Πρόκειται για τις διευκολύνσεις που θα απολαμβάνουν στην καθημερινότητα τους όσοι έχουν εμβολιαστεί αρχής γενομένης από τον Ιούλιο.

Λίγες μέρες νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος είχε βάλει πάγο στην διακίνηση σεναρίων για τα προνόμια των εμβολιασμένων, όμως η σπουδή να συμφωνηθούν και να ισχύσουν από τον Ιούλιο διευκολύνσεις προς τους εμβολιασμένους, επιβλήθηκε εν πολλοίς από την  άρνηση μεγάλου ποσοστού πολιτών να συμμετέχουν σε αυτό το πρωτοφανές παγκόσμιο πείραμα, ως πειραματόζωα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την μαζική αναζήτηση ραντεβού των πρώτων ημερών, σταδιακά το ενδιαφέρον φθίνει. Η ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 20,5% με τουλάχιστον μία δόση. Η ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών έχει εμβολιαστεί με μία δόση σε ποσοστό 17%.

Τα σενάρια, που θα συζητήσει η Κυβέρνηση με την επιτροπή των ειδικών, προβλέπουν το εξής γενικό περίγραμμα:

  • Λειτουργία κλειστών χώρων (πχ καταστήματα εστίασης) με πληρότητα μεταξύ 80-100%, όταν φιλοξενούν μόνο εμβολιασμένους. Για παράδειγμα δεν θα υπάρχει όριο καθήμενων στο τραπέζι αν είναι όλοι εμβολιασμένοι.
  • Απαλλαγή από την υποχρέωση διενέργειας ενός self test την εβδομάδα για να πάνε στην εργασία τους, στο γυμναστήριο, σε θεάματα (συναυλίες, θέατρα κλπ).
  • Απρόσκοπτη μετακίνηση και ταξίδια εντός Ελλάδας χωρίς την υποχρέωση μοριακού τεστ ή self test.
  • Σε δεύτερο χρόνο, δηλαδή μετά την καλοκαιρινή σεζόν, θα μπορούσε να εξεταστεί η δυνατότητα των πλήρως εμβολιασμένων να μην φορούν μάσκα.

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΛΑΣΥΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here