Εντολοδόχος των ΜΚΟ η Ε.Ε.

Όχι στα κανόνια ήχου. Παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα!!!

Την Τετάρτη έγινε πραγματική ”σφαγή” ανάμεσα στον Ν. Μηταράκη και την Ylva Johansson, την Επίτροπο Εσωτερικών της ΕΕ στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση των δύο.

Ο Μηταράκης, επέμεινε στη χρήση των ηχητικών κανονιών, από την Ελλάδα, η οποία θα αποτρέψει τους παράνομους μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα μας.  “Δεν θα μιλήσω για επιχειρησιακά ζητήματα που επηρεάζουν την ελληνική (ελληνική) αστυνομία”, δήλωσε ο Νότης Μηταράκης σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Οι Βρυξέλλες, ωστόσο, νιώθουν… άβολα με το σχέδιο της Αθήνας να αναπτύξει δύο ακουστικές συσκευές Long Range που είναι τοποθετημένες σε φορτηγά για να εκτοξεύσουν ηχητικά κύματα υψηλής έντασης ντεσιμπέλ σε μετανάστες στο συνοριακό σταθμό του Έβρου! 

Η Johansson παίρνοντας τον λόγο ανέφερε τα εξής:

Αυτός είναι ένας περίεργος τρόπος για να προστατέψεις τα σύνορά σου. Αυτό το έργο δεν έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα”! 

Μα θα μας τρελάνουν; Η ΕΕ ήθελε να τοποθετηθούν αυτά τα συστήματα και τώρα μας αδειάζουν; Προφανώς δέχθηκε πίεση από τις διάφορες ΜΚΟ. Στον Έβρο δοκιμάζονται και άλλα πιλοτικά προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης: ανιχνευτές ψεύδους, drones με αναγνώριση προσώπου, πύργοι με κάμερες μεγάλης εμβέλειας, νυχτερινή όραση, αισθητήρες, δεδομένα από δορυφόρο, ακόμη και σαρωτές της παλάμης για βιομετρική αναγνώριση.

Μάλιστα η ΕΕ έχει ρίξει 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε έρευνα τεχνολογίας ασφάλειας, κυρίως στις ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες, μετά την προσφυγική κρίση το 2015 – 16. Το αυτοματοποιημένο δίκτυο παρακολούθησης που χτίζεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα έχει ως στόχο να εντοπίζει νωρίς τους μετανάστες και να τους αποτρέπει από τη διέλευση, με περιπολίες στο ποτάμι και το έδαφος, εδάφους χρησιμοποιώντας προβολείς και ακουστικές συσκευές μεγάλης εμβέλειας. 

 

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΛΑΣΥΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here