Φάουστ και Φάουτσι

Το διαδίκτυο επιτρέπει στον καθένα να βρει τι ήταν ο Φάουστ. Και επίσης να δει τη Μούμια. Είναι ο χαρακτηρισμός διάφορων τραμπικών (Τραμπ στα αγγλικά είναι πόρνη), για τον Φάουτσι του αμερικανικού οργανισμού αλλεργιών και μεταδοτικών νοσημάτων. Είναι σχεδόν 80 και κατέχει την ίδια θέση 40 χρόνια στη χώρα της ευκαιρίας. Μουμιοποιήθηκε σε αυτήν. Ο Τραμπ ήθελε να τον ξεκολλήσει με λοστάρι, αλλά απέτυχε. Ούτε ο ισχυρότερος άνδρας στον κόσμο δεν έβγαλε τον Φάουτσι από το θρόνο του. Άραγε, ήταν τόσο καλός στα 40 που του ανέθεσαν αυτή τη θέση, και επί 40 χρόνια γίνεται όλο και καλύτερος και κανένας στις ΗΠΑ δεν τον ξεπέρασε;;;; Αν αυτό δεν είναι συμφωνία με το Διάβολο, τότε τι είναι;

Ο Τραμπ  κήρυξε εμπορικό πόλεμο στην Κίνα και από τότε έλεγε ότι για όλα φταίνε οι Κινέζοι (οι Δημοκρατικοί το λένε για τη Ρωσία, παλιότερα για το Χίτλερ, ενδιάμεσα για τους Κουβανούς κλπ). Έλεγε τον Κορωναϊό «Κινεζοϊό», και προφανώς όχι επειδή εμφανίστηκε  εκεί (εμφανίζεται όπου θέλει αλλά επειδή η Κίνα είχε ευθύνη στην εξάπλωση του. Είχε και ο ΠΟΥ, που για μήνες, μέχρι να εξαπλωθεί καλά-καλά έκανε το μ…, και ο Τραμπ του έκοψε τη χρηματοδότηση. Βέβαια, όπως είχε πει προηγούμενος διευθυντής του ΠΟΥ, ο οργανισμός θέλει να δουλεύει σε συνεργασία με τη βιομηχανία. Και η βιομηχανία (η φαρμακευτική, δεν μιλάμε για την χαρτοβιομηχανία) από τις πανδημίες βγάζει τρελά λεφτά, και όχι από πωλήσεις μόνο. Από μοχλεύσεις, από δευτερογενή αγορά, από άρσεις περιορισμών, από «κίνητρα αφορολογησίας» κλπ. Δηλαδή ο ΠΟΥ είχε κάθε λόγο να κάνει την αρκούδα χάριν των φίλων του. Το έκανε; Ο Τραμπ το πίστευε, και ίσως το ξέρει. Εγώ απλώς το φαντάζομαι, ή μάλλον, το υποθέτω.

Οι εμβολιασμένοι (μια κατηγορία συνανθρώπων μας με ψυχική νόσο, όπου τους έχει μπει βίαια στον εγκέφαλο –«έμπει ή εμβληθεί»- το ότι η εξουσία τους αγαπά, οι ειδικοί λένε την αλήθεια και οι δημοσιογράφοι ενδιαφέρονται για αυτήν και η Παγκοσμιοποίηση είναι για το καλό τους, όπως και το 5G και τα πράσινα άλογα των μητσοτακαίων) φώναζαν ότι οι επιστήμονες λένε ότι ο Κορωναϊός δεν είναι τεχνητός .  Και όποιος λέει το ανάποδο είναι συνομωσιολόγος. ΑΛΛΑ: δεν υπάρχουν συνομωσιολόγοι, είναι μια ανακριβής λέξη για τους «θιασώτες Θεωριών Συνομωσίας».  το επίθεμα (κατάληξη)  –λόγος αφορά επιστημονικούς κλάδους, όχι οπαδούς. Χρησιμοποιείται-και εδώ κανένας Μπαμπινιώτης δεν έχει πει τίποτα, ενώ κόπτεται για τον Κορωναϊό και τον Κορωνοϊό- για τη δυσφήμιση όσων βλέπουν ή υποψιάζονται συνομωσίες. Άλλωστε το να βγάλει αυτόν π ου τον αποκαλύπτει τρελό, είναι η τελευταία άμυνα του συνωμότη όταν αποκαλύπτεται.

Έλα όμως που το αν κάτι ΔΕΝ είναι, ΔΕΝ αποδεικνύεται. Μπορεί να αποδεδείξεις ότι κάτι είναι τεχνητό. Ή να μην μπορείς να το αποδείξεις. Δεν μπορείς να αποδείξεις ότι κάτι ΔΕΝ είναι τεχνητό. Μετά οι επιστήμονες, δηλαδή ο Φάουτσι εν προκειμένω, δεν είπαν κάτι τέτοιο. Είπανε ότι δεν έχουν τέτοιες ενδείξεις και ότι μπορεί να είναι φυσική η εξέλιξη του (ναι, ο γνωστός μας Κορωναϊός). Ο Φάουτσι δεν είναι άσχετος. Είναι αντικειμενικός; Αν, λέμε αν, είναι ανακατεμένος σε τεχνολογική επέμβαση που έφτιαξε τον Κορωναϊό, λέτε ότι θα έλεγε «ναι ρε, προχθές τον φτιάξαμε». Λέτε;

Και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι ο Φάουτσι έδινε λεφτά σε χώρα με την οποία ο προεδράρας του, που του έδινε αυτά τα λεφτά, είχε εμπορικό πόλεμο. Αυτό λέγεται προδοσία, ιδίως στην Αμερική που δεν παίζουν. Και έδινε λεφτά για κάτι που ο προεδράρας είχε απαγορεύσει (στην πράξη το είχε κάνει ο προηγούμενος προεδράρας, ο Ομπάμιας, αλλά ο Τραμπ  το συνέχιζε). Τι ήταν αυτό; Το να κάνουν τον ιό φονικότερο, για «να μελετήσουν τι μπορεί να συμβεί». Δηλαδή πυρηνικές βόμβες δεν φτιάχνουν για να τις ρίξουν, αλλά για να μελετήσουν τι θα συμβεί αν έρθουν εξωγήινοι που έχουν πυρηνικά…. και αυτά τα πειράματα γίνονται λέει στην Κίνα (τι έλεγε ο Τραμ για κινεζοϊό); Με γνώση και παράνομη χρηματοδότηση του Φάουτσι (τι έλεγε ο Τραμπ  για τον Φάουτσι); Που μας έλεγε ότι δεν έχει αποδείξεις ότι ο Κορωναϊός είναι τεχνητός. Δεν έχει αποδείξεις (άλλοι λένε ότι έχουν βρει) αλλά πλήρωνε για να γίνουν τέτοια πειράματα. Δηλαδή αρνείται ότι συγκεκριμένα αυτός είναι προϊόν των πειραμάτων που χρηματοδοτούσε. Δεν αρνείται ότι χρηματοδοτούσε τέτοια πειράματα, που σε ελεύθερη μετάφραση λέγονται ‘αναβάθμιση’ και σε πραγματική «εξέλιξη βιολογικών όπλων». Οι λέξεις μετράνε. Με την πρώτη διατύπωση είσαι νεωτεριστής επιστήμονας, με τη δεύτερη εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας-και έχεις κάνει ακριβώς το ίδιο πείραμα. Εξαρτάται με ποια λέξη θα σε περιγράψουν οι αμερικάνοι και η διεθνής κουστωδία τους. Εδώ έχουμε το εξής: Ο Φάουτσι είπε ότι η εξέλιξη του Κορωναϊού γίνεται εκεί που ζουν οι νυχτερίδες που τον έχουν, άρα εκεί έπρεπε να γίνει η μελέτη. Σωστά. Αλλά αφού εσείς τον πειράξατε, και του δίνατε άλλες ιδιότητες, γιατί αυτό δεν μπορούσε να γίνει σε κάποιο άλλο εργαστήριο, μακριά από την Κίνα; Μήπως επειδή απαγορεύεται; Μήπως επειδή ο Προεδράρας (ΔΥΟ Προεδράρες) το απαγόρευσαν; Ή μήπως επειδή η  Κίνα προσέφερε και άλλες ευκολίες (ίσως πληθυσμούς για πειράματα-ίσως λέμε, κομμουνιστές είναι, τα ανθρωποπειράματα επιτρέπονται).

Δρ. Μανούσος Καμπούρης

Διδάκτωρ Ιατρικής- Βιολόγος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here