ΕΛΛΑΣ- ΚΥΠΡΟΣ-ΕΝΩΣΙΣ

Μόνο οργή προκαλούν όσα συμβαίνουν στην πολύπαθη Κύπρο. Δυστυχώς το δίκαιο τάσσεται με τον γεωπολιτικά ισχυρότερο.
Τα κατά καιρούς αλλεπάλληλα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, έχουν καταστεί πλέον άγραφα χαρτιά και κανείς δεν θυμάται το ανοσιούργημα.
Η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου παραδίδεται βορρά και τρόπαιο στον κατακτητή εισβολέα και τα οικονομικά συμφέροντα μπαίνουν πάνω από τις θυσίες αμάχων αθώων ανθρώπων, τις οιμωγές, τους θρήνους, και την καταστροφική μανία και λαίλαπα των μογγόλων του «Αττίλα».

   Κάθε χρόνο αυτές τις μέρες ματώνει η καρδιά όλων των Ελλήνων απανταχού της γης, αλλά και όλων των ελεύθερων ανθρώπων που σε πείσμα του κυνισμού των μεγάλων ηγητόρων της γης, συνεχίζουν να πιστεύουν και να παλεύουν για ειρήνη, ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη για όλους.

  Πραγματικά είναι προκλητικά, όσο και εξοργιστικά τα όσα συμβαίνουν  στη μαρτυρική μεγαλόνησο και ιδιαίτερα στην ηρωική Αμμόχωστο με τις φιέστες του ξεδιάντροπου εισβολέα, που επιχειρεί έναν τρίτο «Αττίλα» για ντε φάκτο διχοτόμηση.

   Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες ο καθένας οφείλει και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Και κυρίως οι κυβερνήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο, που άφησαν το νεοσουλτάνο Ερντογάν να παρατραβάει το σχοινί και να μιλάει με περισσή θρασύτητα για δύο ξεχωριστά κράτη στο νησί. Τι δεν θυμάται λοιπόν ο διεθνής παράγοντας που οφείλαμε και έπρεπε να υπερτονίζουμε όλα αυτά τα χρόνια σε καθημερινή βάση στα διεθνή φόρα;

       Θηριωδίες και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας 

   Η Τουρκία βρέθηκε ένοχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για εκτοπισμό πληθυσμού, στέρηση του δικαιώματος της ελευθερίας, κακή μεταχείριση, στέρηση του δικαιώματος της ζωής και στέρηση του δικαιώματος της περιουσίας. Η τουρκική πολιτική βίαιης μετατόπισης του ενός τρίτου του ελληνοκυπριακού πληθυσμού από τα σπίτια του στον κατεχόμενο βορρά, εμποδίζοντας την επιστροφή τους και ο εποικισμός από Τούρκους συνιστά εθνοκάθαρση.

   Το 1976 αλλά και το 1983, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βρήκε την Τουρκία ένοχη για συνεχείς παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η Τουρκία έχει καταδικαστεί για την παρεμπόδιση της επιστροφής των Ελληνοκυπρίων προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

  Οι εγκλωβισμένοι Ελληνοκύπριοι στην Καρπασία το 1975 είχαν υποβληθεί σε καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους για αυτό και το 2001 όταν το Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρήκε την Τουρκία ένοχη για παραβίαση 14 άρθρων της Ευρωπαϊκής σύμβασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην

απόφαση της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας (25781/94), λιγότεροι από 600 είχαν μέχρι τότε παραμείνει εκεί.

  Η Ευρωπαϊκή επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων με 12 ψήφους έναντι μιας, αποδέχθηκε αποδείξεις από την Κυπριακή δημοκρατία, σχετικά με τους βιασμούς Ελληνοκυπρίων γυναικών από Τούρκους στρατιώτες και τα βασανιστήρια Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων κατά την διάρκεια της εισβολής.

  Κατά τη διάρκεια της εισβολής, Ελληνοκύπριες γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού από Τούρκους στρατιώτες. Ο αριθμός των βιασμών ήταν τόσο μεγάλος που ανάγκασε την Εκκλησία της Κύπρου, προσωρινά, να επιτρέψει τις εκτρώσεις. Ο βιασμός χρησιμοποιήθηκε από τον Τουρκικό στρατό για να καθαρίσει περιοχές από αμάχους, αναγκάζοντάς τους να φύγουν.

         Αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα

  Η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974. Ο τουρκικός Αττίλας κατέλαβε και εξακολουθεί να κατέχει το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας (70% του οικονομικού δυναμικού).

  • Εκδίωξε με τη βία 200.000 Ελληνοκύπριους – το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού και το 80% του πληθυσμού του κατεχόμενου βόρειου τμήματος – από τα σπίτια και τις περιουσίες τους.
  • Συνεχίζει αυτήν την πολιτική με αποτέλεσμα, από τις 20.000 εγκλωβισμένους που παρέμειναν στα κατεχόμενα χωριά τους στα τέλη του 1974, σήμερα μόνο μερικές εκατοντάδες έχουν απομείνει και ζουν κάτω από συνθήκες καταπίεσης, εκφοβισμού και στερήσεων.
  • Ο Αττίλας είναι υπεύθυνος για τη σφαγή αμάχων και την τύχη 1.500 περίπου αγνοουμένων.
  • Προσπαθεί μεθοδικά να εξαλείψει την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά 9.000 χρόνων στο κατεχόμενο τμήμα.
  • Εξακολουθεί να διατηρεί περίπου 40.000 Τούρκους στρατιώτες που υποστηρίζονται από ναυτικό, αεροπορία και άλλο σύγχρονο οπλισμό.
  • Μετέφερε 115.000 εποίκους από την Ανατολία, τους οποίους εγκατέστησε στις κατεχόμενες περιοχές με απώτερο στόχο την αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου και την αλλοίωση της πληθυσμιακής αναλογίας 80% Ελληνοκυπρίων και 18% Τουρκοκυπρίων.
  • Επίσης έχει εξαναγκάσει 55.000 Τουρκοκυπρίους να μεταναστεύσουν εξαιτίας της οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής εξαθλίωσης που επικρατεί στα κατεχόμενα.
  • Ελέγχει στρατιωτικά, οικονομικά, διοικητικά και πολιτικά τις  κατεχόμενες περιοχές.
  • Αλλάζει αυθαίρετα τα ελληνικά τοπωνύμια σε τουρκικά, με στόχο τη μετατροπή του κατεχόμενου τμήματος σε τουρκική επαρχία. Κλασική πρόσφατη περίπτωση η αλλοίωση του Γυμνασίου της Αμμοχώστου με την απάλειψη της φράσης Ελληνικό Γυμνάσιο από την πρόσοψη του κτηρίου.

Η Τουρκία παρά τη συμφωνία του 1983, προχώρησε στην ανακήρυξη της αποκαλούμενης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, γνωστότερης ως ψευδοκράτος, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της το 514 ψήφισμα του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών.

Ερώτηση Γ.Λαγού στην Κομισιόν για το άνοιγμα των Βαρωσίων από τον Ερντογάν

 https://elasyn.com/2021/07/21/erwthsh-anoigma-varwsia/

Η θέση της ΕΛΑΣΥΝ είναι ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή:

Χθες ήταν, σήμερα είναι και πάντα θα είναι, μόνη λύση η Ένωση.

 

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση