Ο Βαρθολομαίος στέλνει τον…”καρδινάλιο” Ελπιδοφόρο στην Αμερική

Τον επέλεξε με δικτατορικό τρόπο ο πατριάρχης, παραβιάζοντας το Καταστατικό της Αρχιεπισκοπής, το καταστατικό το οποίο ο ίδιος είχε επιβάλλει επίσης με «το έτσι θέλω»!!! Ανοίγονται οι «Ασκοί του Αιόλου» στην ήδη εξασθενημένη και πολλαπλώς διχασμένη Εκκλησία της Αμερικής, και από διάφορες πλευρές ετοιμάζονται κινήσεις νομικής αμφισβήτησης της εκλογής Ελπιδοφόρου – κάτι που με βεβαιότητα θα οδηγήσει σε πολιτικό και κοινωνικό ξεσηκωμό. Ηδη τα τελευταία χρόνια πολλές κοινότητες βράζουν και έχουν σταματήσει να καταβάλουν την οικονομική τους συνεισφορά προς την Αρχιεπισκοπή αηδιασμένες με την φυγή των πόρων τους προς ένα αχόρταγο Πατριαρχείο.

Χάος και διχασμό μεγαλύτερο από αυτόν που δημιούργησε στην Ουκρανία, θα προκαλέσει η απόφαση του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου να εκλέξει τον μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, στην θέση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Ο τίτλος του «καρδινάλιου» αρμόζει πλήρως στον κ.Ελπιδοφόρο. Πρώτα, συνέγραψε θεολογικό δοκίμιο με τίτλο «Primus Sine Paribus” («Πρώτος χωρίς Ισους») παραβιάζοντας τα θέσμια της Ορθοδοξίας και την δημοκρατική/συνοδική της παράδοση, στην επιδίωξή του να ενισχύσει τις εξόχως αντικανονικές ενέργειες του κ. Βαρθολομαίου στο ουκρανικό. Με λόγους και έργα την τελευταία δεκαετία προσέγγισε τον παπισμό και είναι άξιος του τίτλου «Καρδινάλιος»…

‘Επειτα, «εξελέγη» (τρόπον του λέγειν, η έκφραση που ταιριάζει είναι «επελέγη και επεβλήθη εκ των άνω», δικτατορικά) κατά πλήρη παράβαση του άρθρου 13 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας, χωρίς να δοθεί η ευκαιρία στην Επαρχιακή Σύνοδο και το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο Αμερικής να εκφέρουν τις προτάσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την επιλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας μεσολάβησε διάστημα αρκετών εβδομάδων από το θάνατό του και εστάλη επταμελής επιτροπή στο Φανάρι με τις υποδείξεις της ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας. Ενώ για την Αμερική, καμία τέτοια ευαισθησία δεν υπήρξε…

Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, αποφασίζοντας για μια ακόμα φορά ετσιθελικά, αγνόησε πλήρως την έκκληση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου να επιτρέψει λογικό χρόνο λίγων εβδομάδων και να δεχτεί την αντιπροσωπεία του – όπως ακριβώς προβλέπει το Καταστατικό – με ένα κατάλογο πέντε υποψηφίων, που να εκφράζουν τις προτιμήσεις της Εκκλησίας της Αμερικής. Ας σημειωθεί εδώ ότι το Καταστατικό αυτό το επέβαλλε ο ίδιος με τον ίδιο ετσιθελικό τρόπο που τώρα το παραβιάζει. Δίνει έτσι σοβαρό δικαίωμα σε όσους στο παρελθόν απαίτησαν κάποια μορφή αυτονομίας ή και Αυτοκεφαλίας (από την παρεκκλησιαστική οργάνωση Orthodox Christian Laity έως πέρυσι και τον επιχειρηματία Στάθη Βαλιώτη), να αμφισβητήσουν την πατριαρχική εξουσία με κάθε τρόπο.

‘Ηδη από πολλές πλευρές εξετάζεται το ενδεχόμενο νομικής ενέργειας, που θα σταματά και θα ακυρώνει την «εκλογή» του κ. Ελπιδοφόρου. Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι οργανωμένη ως μη κερδοσκοπικό ίδρυμα (501 c3) και υπάγεται πλήρως στις προβλέψεις της αμερικανικής νομοθεσίας. Όχι μόνο η παραβίαση του Καταστατικού, αλλά και αυτή καθαυτή η επιλογή του Αρχιεπισκόπου από ένα «τουρκικό θρησκευτικό ίδρυμα» (που υπόκειται στην τουρκική νομοθεσία και εκβιάζεται πολλαπλώς από την τουρκική εξουσία κατά παράβαση κάθε έννοιας ανθρωπίνων δικαιωμάτων) μπορούν άνετα να αποτελέσουν τη νομική βάση της αγωγής που ασφαλώς θα κατατεθεί σύντομα και θα απαιτήσει να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η ανάληψη των καθηκόντων από τον κ. Ελπιδοφόρο.

Από οργανωτική σκοπιά, ο Πατριάρχης αγνόησε πλήρως τις φωνές που ζητούσαν, ενοποίηση της εκκλησίας με υποβιβασμό των μητροπόλεων και πάλι σε επισκοπές και πλήρη κατάργηση του «κρυφού αρχιεπισκόπου», π. Αλέξανδρου Καρλούτσου. Η απογοήτευση του κόσμου είναι απροσμέτρητη σε μια εκκλησία που συνεχώς αποδυναμώνεται, όπως δείχνουν και τα στοιχεία των γάμων και βαπτίσεων. Οι φυγόκεντρες τάσεις θα συνεχιστούν εντεινόμενες, ειδικά όσο ακούγονται νέα σκάνδαλα αρπαγής των περιουσιών των μητροπόλεων (Σικάγο) με τελικό προορισμό των μετρητών το Πατριαρχείο.

Τέλος, οι «μάγιστροι» της παγκοσμιοποίησης, ελέγχουν δυστυχώς ακόμα μέρος της αμερικανικής κυβέρνησης. Η πολιτική τους στην Ουκρανία απέτυχε παταγωδώς και ήδη ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ζελένσκι κάνει ανοίγματα προς την Ρωσία και τον Μητροπολίτη Ονούφριο (της εκκλησίας που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας). Η λαθεμένη αυτή πολιτική τους οδήγησε στην πρωτοφανή απομόνωση του κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος, πείσμων όσο ποτέ και αμετανόητος, συνεχίζει στην «οδό της απωλείας». Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι επιδιώκουν τώρα –αλλά πιστεύουμε μάταια– να πάρουν με το μέρος τους την Εκκλησία της Ελλάδας.

Η επερχόμενη προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας, που είναι απολύτως αναπόφευκτη, θα οδηγήσει όλους αυτούς τους πράκτορες και πρακτορίσκους, κοσμικούς και εκκλησιαστικούς (από τον πρέσβη Πάιατ και τον Βαρθολομαίο), στον «σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας». Αλλά θα έχουν αφήσει πίσω τους ένα απέραντο σωρό συντρίμμια που ο Θεός ξέρει πότε θα ανορθωθούν.

Τα πιστεύω και τα σχέδια του ”ευνούχου του πατριάρχη”, Ελπιδοφόρου
O ”καρδινάλιος” Ελπιφοδόρος θέλει να δημιουργήσει το θεωρητικό υπόβαθρο για να προετοιμάσει στο μέλλον την υπαγωγή πολλών Ορθόδοξων εκκλησιών –ειδικά στην Αμερική– απευθείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αυτό κι αν είναι φιλόδοξος στόχος με καθαρή επιδίωξη να γίνει ο Πατριάρχης, ένας Ορθόδοξος Πάπας!

Ο Ελπιδοφόρος δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει κανέναν από όσους γνωρίζουν ή όφειλαν να γνωρίζουν. Είχε ανακοινώσει τις προθέσεις του από πολύ νωρίς, σε μια ομιλία του στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης το 2009 με τίτλο «Προκλήσεις της Ορθοδοξίας στην Αμερική και ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου». Εκεί μιλά για τον «εθνοφυλετισμό» της Ορθοδοξίας στην Αμερική ως «πρόβλημα», αλλά ποτέ δεν του περνά από το μυαλό ότι θα ήταν απολύτως δικαιολογημένο να δοθεί αυτοκεφαλία στην αμερικανική Ορθοδοξία για τους ίδιους λόγους που δόθηκε στην Ουκρανία. Ποτέ δεν του περνά από το μυαλό ότι το λογικό θα ήταν να ενωθούν οι ορθόδοξοι της Αμερικής (Ελληνες, Ρώσοι, Αντιοχιανοί, λοιποί Σλαβόφωνοι, Ρουμάνοι αλλά και Ινδοί – ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΠΡΩΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ) σε μια ενιαία εκκλησία υπό ένα Αρχιεπίσκοπο, δημοκρατικά/συνοδικά εκλεγμένο κατά τα θέσμια της Ορθοδοξίας.

Γιατί δεν του περνά από το μυαλό; Επειδή ο κ. Βαρθολομαίος, στην υπηρεσία του οποίου ο Ελπιδοφόρος υπηρετεί ως ευνούχος, έχει ένα μεγάλο κόμπλεξ στον τομέα αυτό. Το κόμπλεξ ακούει στις λέξεις «Ligonier» και «Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος». Στην πόλη αυτή της Πενσυλβάνια είχε επιχειρήσει το 1994 ο μακαριστός Ιάκωβος να ενώσει όλους τους Ορθοδόξους της Αμερικής. Και έγινε αυτό η ουσιαστική αιτία του πισώπλατου μαχαιρώματος από τον κομπλεξικό και κακόβουλο Βαρθολομαίο – που σπάνια στην πορεία του έδειξε ίχνος αγάπης χριστιανικής και συγχώρεσης για οποιονδήποτε. Αλλά διαθέτει πάντοτε άφθονη κακία και εκδίκηση για όσους μπαίνουν εμπόδιο στις φιλοδοξίες του. Προτίμησε να καρατομήσει με δολοπλοκία τον μεγαλύτερο ηγέτη που γνώρισε ποτέ η Ορθοδοξία στην Αμερική, παρά να βρει τρόπο συνεργασίας μαζί του.

Τι θέλει λοιπόν ο Ελπιδοφόρος; Δεν είναι καθόλου αθώος αλλά έχει σχέδιο εγκεκριμένο από ισχυρά κέντρα: Επιδιώκει τελικά την υπαγωγή όλων των Ορθοδόξων της Αμερικής υπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο, έτσι ώστε ο Πατριάρχης να είναι πραγματικός Πάπας. Να θυμίσουμε εδώ ότι πολλοί από το ακροατήριο στην παραπάνω ομιλία του σηκώθηκαν και έφυγαν στη μέση, αηδιασμένοι με την αναίδειά του; Είχε δεν είχε 3-4 μήνες στην Αμερική και μιλούσε σαν να τα ήξερε όλα.

Ας περάσουμε τώρα και στο ζήτημα που ανέκυψε από τις πληροφορίες της αμερικανικής ιστοσελίδας ”Veterans Today” (Αύγουστος 2018) όπου αποκαλύπτεται ότι ο κ. Ελπιδοφόρος έχει στενές σχέσεις με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Παραθέτω την τελική πρόταση του έγκυρου δημοσιεύματος: «Εάν συμβεί αυτό (δηλ. Εκλεγεί ο Ελπιδοφόρος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής), η Αγκυρα θα έχει κερδίσει το τζακποτ: στις εξαιρετικά δοκιμασμένες τουρκο-αμερικανικές σχέσεις, μια ηγετική φιγούρα με επιρροή που θα ενεργεί υπέρ των τουρκικών συμφερόντων κάτω από τη μύτη της Ουάσιγκτον θα είναι αναντικατάστατη».

‘Εχουμε λόγους να υποψιαζόμαστε ότι είναι τα πράγματα έτσι; Βεβαιότατα και έχουμε: 1) O Πατριάρχης υπηρέτησε στον τουρκικό στρατό ως αξιωματικός της ΜΙΤ (μυστικές υπηρεσίες). 2) Ευλόγησε πρόσφατα τις τουρκικές επιδρομές στη Συρία. Και άλλοι Πατριάρχες εκβιάζονταν από τους Τούρκους αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν έπεσε τόσο χαμηλά. Είναι σαφές ότι οι Τούρκοι τον κρατούν στο χέρι. 3) Ο φάδερ Αλεξ πριν λίγα χρόνια κάλεσε στο Λευκό Οίκο τούρκους επιχειρηματίες να γιορτάσουν την 25η Μαρτίου! 4) Ο Αρχ. Δημήτριος λίγο πριν παραιτηθεί φαίνεται ότι δέχτηκε πιέσεις να μην προωθήσει το θέμα της αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Εκείνος αντιστάθηκε και οι «ευνούχοι» του Βαρθολομαίου τον καρατόμησαν.

Αυτός είναι λοιπόν ο ”καρδινάλιος” Ελπιδοφόρος, ένας ευνούχος των πατριαρχικών επιλογών, οι οποίες είναι αποτέλεσμα εκβιασμού, είτε από την Τουρκία είτε από το αμερικανικό κατεστημένο. Αυτόν θα ανακηρύξουμε ηγέτη της Εκκλησίας μας στις ΗΠΑ;

Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και οι ηγέτες των οργανώσεων και των εκκλησιαστικών κοινοτήτων, αλλά πρώτα από όλους τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης. Κάποιοι στα μέσα αυτά έσπευσαν να φωνάξουν «άξιος» για κάποιον που υποψιαζόμαστε βάσιμα ότι μπορεί να εξυπηρετεί τουρκικά ή άλλα συμφέροντα, αλλά για τον οποίο δεν έχουμε καμία γνώση ή διαβεβαίωση ότι εξυπηρετεί, τα ελληνικά, τα ομογενειακά, αλλά, προπαντός, τα συμφέροντα της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας.

Νίκος Σταματάκης (Νέα Υόρκη, 11/16 Μαϊου 2019)

Πηγή: www.kalami.us

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here