«Κόλαση επι Γης» για 6 εκ. ψυχές λόγω ολικού blackout!

“Ο Λίβανος έχει καταστεί το θέατρο γεωπολιτικών επιχειρήσεων εδώ και λίγα χρόνια. Η Δύση , σχεδόν συνολικά, θεωρεί τον Λίβανο “άντρο της Χεσμπολλάχ”, αυτός είναι και ο λόγος που οι “ανθρωπιστικές βοήθειες” των ΜΚΟ της ΝΤΠ ούτε καν διανοούνται να βοηθήσουν, όπως κάνουν όπου σκοπεύουν να ξετυλίξουν τη διαβρωτική τους παρουσία.
Οι πατριωτικές δυνάμεις της Ευρώπης πρέπει να αναλάβουν δράση, τουλάχιστον για την παγκόσμια ανάδειξη της ανθρωπιστικής κρίσης στη φίλη χώρα.
Η ΕΛΑΣΥΝ, πρόκειται να θέσει το ζήτημα στο APF για την ανάληψη πρωτοβουλιών.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο:

Στο απόλυτο σκοτάδι έχει βυθιστεί ο Λίβανος, αλλά ουδείς ασχολείται!

Δύο από τους μεγαλύτερους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής του Λιβάνου αναγκάστηκαν να κλείσουν το Σάββατο λόγω έλλειψης καυσίμων, αφήνοντας τη χώρα που ήδη πλήττεται από την κρίση, στο απόλυτο σκοτάδι.

Η συσκότιση στη χώρα των σχεδόν έξι εκατομμυρίων αναμένεται να διαρκέσει για αρκετές ημέρες, δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters.

«Το λιβανέζικο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας σταμάτησε εντελώς σήμερα το μεσημέρι και είναι απίθανο να λειτουργήσει μέχρι την επόμενη Δευτέρα, ενδεχομένως και για αρκετές ημέρες», δήλωσε Λιβανέζος αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Οι αρχές θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τα αποθέματα πετρελαίου του στρατού, ώστε οι μονάδες παραγωγής ενέργειας να μπορέσουν να επαναλάβουν προσωρινά τη λειτουργία τους, αλλά προειδοποίησε ότι αυτό δεν θα συμβεί σύντομα.

Οι πληγέντες σταθμοί παραγωγής ενέργειας Ντέιρ Αμάρ και Ζαχράνι παρείχαν το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας του Λιβάνου, σύμφωνα με την λιβανέζικη εταιρεία ηλεκτρισμού, Electricité Du Liban.

Οι εγκαταστάσεις έμειναν χωρίς καύσιμα επειδή η κυβέρνηση δεν είχε αποθέματα συναλλάγματος για να πληρώσει ξένους προμηθευτές ενέργειας! Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλοία που μετέφεραν πετρέλαιο και φυσικό αέριο αρνήθηκαν να προσδεθούν στον Λίβανο έως ότου οι πληρωμές για τις παραδόσεις τους γίνουν σε δολάρια ΗΠΑ.

Η λίβρα του Λιβάνου έχει βυθιστεί κατά 90% από το 2019, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει βαθύνει ακόμη περισσότερο λόγω του πολιτικού αδιεξόδου. Οι αντίπαλες πολιτικές «φατρίες» δεν μπόρεσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση στους 13 μήνες από τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού.

Η κατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ήταν ήδη τραγική στη χώρα πριν από το σημερινό μπλακάουτ, με τους κατοίκους να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα μόνο για δύο ώρες την ημέρα.

Ορισμένοι κάτοικοι  χρησιμοποιούν ιδιωτικές γεννήτριες ντίζελ για να τροφοδοτήσουν τα σπίτια τους, αλλά λόγω έλλειψης καυσίμων η λειτουργία τους έχει γίνει «πολυτέλεια».

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές πάντως που μετά την τεράστια έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, μιλούν για έναν υβριδικό, αόρατο πόλεμο με στόχο τον Λίβανο. Μιλάμε για μία χώρα στην γειτονιά μας, η οποία έχει μετατραπεί σε κόλαση και ουδείς ασχολείται…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here