Ο Γ.Λαγός στα ιταλικά ΜΜΕ για τις συλλήψεις Ιταλών εθνικιστών

Μίνι συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Λαγός στα ιταλικά ΜΜΕ με αφορμή τα επεισόδια στη Ρώμη κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του πιστοποιητικού εμβολιασμού και της πρότασης να τεθούν τα ακροδεξιά κόμματα εκτός νόμου στην γείτονα χώρα.

Forza Nuova: Λαγός , «εφευρέθηκαν τρόποι εξάλειψης των αντισυστημικών κομμάτων»
«Αλληλεγγύη στον Fiore και στα άλλα συλληφθέντα μέλη της Forza Nuova»
Αθήνα, 11 Οκτωβρίου (Adnkronos)
(Spi / Adnkronos)
Η πρόταση θέσης εκτός νόμου των ακροδεξιών κομμάτων στην Ιταλία είναι “απόδειξη ότι μόνο οι εθνικιστές και οι πατριώτες είναι ενάντια στο σύστημα και, ως εκ τούτου, το σύστημα πρέπει να εφεύρει τρόπους εξάλειψής τους”. Αυτό δήλωσε στο Adnkronos, μέσω της βοηθού του, ο πρώην βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής, Ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός, μετά την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του CGIL κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ενάντια στο Green Pass.
“Θεωρώ ότι η επιβολή του Green Pass εξυπηρετεί μόνο την περιστολή των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι μόνο ένα πρόσχημα”, συνεχίζει ο Λαγός, που συνελήφθη πριν λίγους μήνες στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια εκδόθηκε στην Ελλάδα.
Από τη φυλακή, ο Ευρωβουλευτής εκφράζει την “αλληλεγγύη του στον Ρομπέρτο ​​Φιόρε και τους άλλους συλληφθέντες. Δυστυχώς, είμαι κι εγώ πολιτικός κρατούμενος στην Ελλάδα επειδή είμαι εθνικιστής”, υπενθυμίζοντας ότι “υπάρχουν σήμερα 39 εθνικιστές πολιτικοί κρατούμενοι εθνικιστές στην Ελλάδα ».

https://www.ilmattino.it/primopiano/esteri/forza_nuova_news_scioglimento_alba_dorata_ultime_notizie_oggi-6250317.html

https://www.adnkronos.com/forza-nuova-lagos-alba-dorata-si-inventano-modi-per-eliminare-partiti-anti-sistema_4qvBjWlF1S7dvM2EQOeJC5

https://www.ilmessaggero.it/politica/forza_nuova_news_scioglimento_alba_dorata_ultime_notizie_oggi-6250304.html

Απάντηση