Τό Καζακστάν,τό πιόνι ἡ Τουρκία καί στό βάθος …Χαζαρία…

Η πλούσια σε πετρέλαιο δημοκρατία, το ένατο μεγαλύτερο κράτος, έχει προσελκύσει ξένες επενδύσεις, είναι μέλος του CSTO (είναι διακυβερνητική στρατιωτική συμμαχία που υπεγράφη στις 15 Μαΐου 1992. Το 1992, έξι μετασοβιετικά κράτη που ανήκουν στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών – η Ρωσία, η Αρμενία, το Καζακστάν, το Κιργιζιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν – υπέγραψαν τη Συνθήκη Συλλογικής Ασφάλειαςἐδῶ-), του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (είναι ευρασιατικός οργανισμός πολιτικής, οικονομικής και ασφάλειας, η δημιουργία του οποίου ανακοινώθηκε στις 15 Ιουνίου 2001 στη Σαγκάη της Κίνας από τους ηγέτες της Κίνας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας, της Ρωσίας, του Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν.Η Ινδία και το Πακιστάν προσχώρησαν στον ΟΣΣ ως πλήρη μέλη στις 9 Ιουνίου 2017 σε σύνοδο κορυφής στην Αστανά του Καζακστάν. –ἐδῶ-) και της Ευρασιατικής Οικονομικής Ενωσης.


Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση στο επίκεντρο του Οικονομικού Φόρουμ στην Αστάνα

Και στην Ενωση Τουρκικών Κρατών (STG) κατέλαβε, αν όχι τις ηγετικές, μία από τις ηγετικές θέσεις.

«Εξι κράτη ένα έθνος»
Ο Μπούνιαμιν Γεσίλ, τούρκος πολιτικός επιστήμονας και ειδικός για την Κεντρική Ασία, ισχυρίζεται ότι δεν συμφωνεί με αυτούς που πιστεύουν ότι δήθεν «μέσω του Καζακστάν ορισμένες δυνάμεις έπληξαν μόνο τη Ρωσία για να την αποδυναμώσουν και να τορπιλίσουν την ενσωμάτωση στον μετασοβιετικό χώρο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, πλήγμα δέχεται και η Τουρκία.
Το θέμα αφορά τη μετάβαση της καζακικής γλώσσας στο λατινικό αλφάβητο, την οργάνωση της ανταλλαγής πληροφοριών και την απλούστευση των διαδικασιών τελωνειακού ελέγχου προκειμένου να σχηματιστεί μια οικονομική και στρατιωτικοπολιτική συμμαχία μεταξύ Καζακστάν και Τουρκίας.
Δῶρο γιά τόν ἀρχηγό τῶν «γκρίζων λύκων»,συγκυβερνήτη τοῦ Ἐρντογάν,Ντελβέτ Μπαχτσελί γιά τά 71α γενέθλιά του.Ἀπό τόν πρώην κυβερνήτη τοῦ Καζακστάν,Τουρλιχάνοβ,ἕνα βαλσαμωμένο κεφάλι λύκου…φωτό)
Από αυτήν την άποψη, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόβαλε τη θέση των «έξι κρατών και ενός έθνους».
…«η άρχουσα ελίτ του Καζακστάν μπορεί να πραγματοποιήσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μόνο μέσω μιας συμμαχίας με την Τουρκία», επισημαίνοντας ότι η Ενωση Τουρκικών Κρατών «γίνεται το κύριο όπλο της Δύσης στον αγώνα κατά της Ρωσίας και της Κίνας».
   Η Αγκυρα υποπτεύεται ότι αυτό το παιχνίδι παίζεται από ένα συγκεκριμένο τμήμα της ελίτ του Καζακστάν.
Εφιστά επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι η αναταραχή στο Καζακστάν συνέπεσε με τις προετοιμασίες για τις συνόδους κορυφής Ρωσίας-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
 
Σύμφωνα με την τουρκική Habertürk, «όλα μόλις αρχίζουν» και σύντομα το Ανατολικό Τουρκεστάν θα γίνει η αρένα ενός σπουδαίου παιχνιδιού». Η Τουρκία έχει τους δικούς της λόγους για αυτήν την «ιδιαίτερη προσοχή».
Σε αυτήν ( την Τουρκία), όπως και στο Καζακστάν, υπάρχει το πρόβλημα της αλλαγής της εξουσίας και ο πληθωρισμός που είναι αχαλίνωτος.
Και ο κύριος παράγοντας είναι η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου και των καυσίμων, για να μην αναφέρουμε την ξηρασία.
Και στην Τουρκία όλα μπορούν να φουντώσουν «ξαφνικά»
Αυτό που συνέβη είναι ανατριχιαστικό: Μοιράζονταν όπλα χωρίς άδεια στους ανθρώπους με αυτοκίνητα στο Καζακστάν, άρχισαν να πυροβολούν από τα παράθυρά τους!
Είναι όλα αυτά μια προσπάθεια υποκίνησης του λαού σε εξέγερση και μετά προετοιμασία για πραξικόπημα ή ξένη επέμβαση;
Οι όροι που έθεσαν οι Ρώσοι για να βοηθήσουν το Καζακστάν επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες που μόλις αναφέρθηκαν και το γεγονός ότι η Ρωσία είναι η απεχθής ιμπεριαλιστική δύναμη πίσω από τα πάντα.
4 προϋποθέσεις της Ρωσίας για την έκκληση του Καζακστάν για βοήθεια:
– Αναγνώριση της προσάρτησης της Κριμαίας,
– Εκ νέου αποδοχή της ρωσικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας,
– Ανοιξαν τον δρόμο της Ρωσίας για να αποκτήσει νέες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα,
– Παροχή αυτονομίας στις ρωσικές μειονότητες.
Απίστευτο! Η Ρωσία παίζει ένα πολύ άσχημο παιχνίδι στην Κεντρική Ασία! Αυτό είναι πλήγμα στην προσπάθεια της Τουρκίας να συσπειρώσει τον τουρκικό κόσμο! 
Η Le Monde, η αριστερή γαλλική εφημερίδα, γράφει ότι «η αναταραχή στο Καζακστάν σχεδιάστηκε ενάντια στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών».
 Το Καζακστάν θα έπρεπε να είχε καλέσει τον TDT και όχι τη Ρωσία για να βοηθήσει! 
Μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, οι τουρκικές δημοκρατίες απαλλάχθηκαν από τον σοβιετικό ιμπεριαλισμό και απέκτησαν την ανεξαρτησία τους. Αλλά μόνο σε σχήμα. Οχι στο πνεύμα, μόνο στη μορφή.
Οι Τούρκοι έγραψαν την ιστορία της Ασίας και της Ευρώπης για χίλια χρόνια αφότου έγιναν μουσουλμάνοι. Αναπτύξαμε τον σχεδιασμό του Οργανισμού των Τουρκικών Κρατών – TDT, και άλλες τουρκικές δημοκρατίες υπέγραψαν επίσης, εμπιστευόμενες εμάς.
Αλλά το ξέρουμε καλά: οι τουρκικές δημοκρατίες βρίσκονται υπό την κατοχή της Ρωσίας, έστω και ντε φάκτο, ψυχικά!
Μόνο εμείς μπορούμε να τελειώσουμε αυτή την ψυχική ενασχόληση.
Πρώτα, όμως, η Τουρκία θα ανακάμψει ώστε να κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός στα επόμενα πενήντα χρόνια και θα ανασυνταχθεί και θα ανεβάσει και τον TDT και την οθωμανική γεωγραφία
Πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό.
 
Και πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι.
 Οι υπουργοί Εξωτερικών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνάντηση στις 11 Ιανουαρίου για να αξιολογήσουν τις εξελίξεις στο Καζακστάν 
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο ήταν αναγκαίο να ζητήσει το Καζακστάν την ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στο έδαφός του, για να αντιμετωπιστούν οι ταραχές και προειδοποίησε ότι «Ένα μάθημα της πρόσφατης ιστορίας είναι ότι αφού βρεθούν οι Ρώσοι στο σπίτι σας, κάποιες φορές είναι πολύ δύσκολο να τους κάνετε να φύγουν» (ἐδῶ)
Δέν ξέρω πόσοι μπορεῖτε νά δεῖτε πίσω ἀπό αὐτό τό δημοσίευμα τήν ΝΤΠ καί τούς παγκοσμιοποιητές νά χτυποῦν εὐθέως τήν Ῥωσσία καί τήν Ὀρθοδοξία ταυτοχρόνως. Ἐγώ πάντως αὐτό βλέπω ξεκάθαρα χωρίς καμμία ἀμφιβολία. 
Γιά ἄλλα εἶχαν ἑτοιμάσει τό Καζακστάν καί κάπου ἀλλοῦ τελικῶς αὐτό πηγαίνει ( κυρίως μέ τήν ἔνταξίν του στήν Εὐρασιατική Οἰκονομική Ἕνωσιν). Ἡ ἐπαναφορά του στά σχέδιά τους περνᾷ μέσα ἀπό τίς «αὐθόρμητες» διαδηλώσεις,ἐξεγέρσεις μέχρι καί πολεμικές συγκρούσεις. Ἡ Τουρκία εἶναι τό πιόνι πού ὡς συνήθως δουλεύει γιά τήν συγκεκριμένη κάστα ἐξουσιαστῶν. Πάντα ἔτσι ἔκανε καί τώρα ἀπολύτως τό ἴδιο κάνει. Μάλιστα ἄν ὑπῆρχε ἔστω ἕνας μικρός ἐνδοιασμός ἀπό μέρους της ὥστε νά μήν παίξῃ τό παιχνίδι τῆς «ἐλίτ» μέσα ἀπ᾿ὅλη αὐτή τήν πίεση πού δέχεται τελευταίως ( σέ κάθε τομέα μέ βάσι τό οἰκονομικό) δέν μένει καμμία ἀμφιβολία πώς θά γίνῃ ἕνα πιστό καί ἄκρως ὑπάκουο σκυλάκι,ἀκόμη μία φορά…Βλέπετε ἡ ψευδαίσθησις πώς τά ὄνειρα καί οἱ βλέψεις τῆς Τουρκίας περνοῦν ἤ βρίσκονται συνδεδεμένα μέ ἐκεῖνα τῆς παγκόσμιας ἐλίτ ἔχουν γίνει πλέον πεποίθησή της. 
H ( ΜΥΣΤΙΚΗ – ΦΑΝΕΡΗ ) ΠΟΛΗ ASTANA (ΣΑΤΑΝΑ)
Αστάνα είναι η πρώτη πρωτεύουσα που χτίστηκε τον 21ο αιώνα και εκδηλώνει τέλεια τό ποιος είναι επικεφαλής του κόσμου. Είναι πραγματικά το όραμα ενός μονο ανθρώπου??? 
η πόλη χτίζεται από το μηδέν σε μια απομακρυσμένη και έρημη περιοχή της Ασίας μέσα στις στέπες.
 
 Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό: ένα φουτουριστικό κεφάλαιο απόκρυφισμού, αγκαλιάζοντας τη Νέα Παγκόσμια Τάξη, και εορτάζοντας την πιο αρχαία θρησκεία που είναι γνωστή για τον άνθρωπο: Την λατρεία του ήλιου. …………….

( Τά ὑπόλοιπα ΕΔΩ)

Για να ανακαλύψουμε τι ακριβώς συμβαίνει και έχουν «πέσει» τόσα πολλά χρήματα για την δημιουργία της πόλης Αστάνα {ή Σατανα} στο Καζακστάν, πόλη-κέντρο της παγκόσμιας θρησκείας, θα πρέπει να ανατρέξουμε στην ιστορία και να ψάξουμε την σχέση της με το παρελθόν και το μέλλον...Εκεί στην σημερινή περιοχή του Καζακστάν ,  συνέβησαν πολλά και διάφορα στα χρόνια πού οι εξόριστοι εβραίοι με τους βασιλιάδες – ραβίνους τους  παρέμεναν {προφανώς  σε ένα είδος φυλακής]  απομονωμένοι.

Εκεί, στον τόπο της εξορίας τους , λέγετε ότι, από μυστικά ανοίγματα- περάσματα στην γή, βγήκαν από τον υπόγειο κόσμο διαβολικά βδελύγματα τα οποία ήρθαν σε συμφωνία με τους  βασιλείς – ραβίνους του λαού του Ισραήλ…
Το Καζακστάν ή Χαζαριστάν  με την παγκοσμιοποιημένη νέα;;; πρωτεύουσά του{σέ όχι τυχαία θέση προφανώς} μας καλοσορίζει στον Νέο Κόσμο που μας περιμένει.
…«ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ  ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ,  ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ!
ΞΕΣΠΑΣΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΙ’ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΚΙ’ ΑΛΛΑ 5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ !
ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ !
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΞΩΓΗΪΝΗ ΦΥΛΗ….»
Ὁλόκληρο τό θέμα ΕΔΩ 
Αλλαξε όνομα η πρωτεύουσα του Καζακστάν 
 
Το Καζακστάν μετονόμασε σήμερα την πρωτεύουσά του, την Αστάνα, σε Νουρ-Σουλτάν προς τιμήν του βετεράνου ηγέτη της χώρας Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, ο οποίος παραιτήθηκε αιφνιδίως έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια στην εξουσία… ονομαζόταν προηγουμένως ΑκμολίνσκΤσελινογκράντ και Ακμόλα, πριν γίνει Αστάναπου σημαίνει «πρωτεύουσα», όταν το 1997 ο Ναζαρμπάγεφ μετέφερε εκεί την πρωτεύουσα της χώρας από το Αλμάτι.( ἐδῶ)
φωτό

Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ  – Το 1989 έγινε γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος του Καζακστάν και ανακηρύχθηκε πρωθυπουργός της χώρας μετά την ανεξαρτησία της από την Σοβιετική Ένωση. Κατέχει τον τίτλο «Ηγέτης του Έθνους».

Τον Απρίλιο του 2015, ο Ναζαρμπάγεφ επανεκλέχθηκε πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας σχεδόν το 98% των ψήφων.Ο Ναζαρμπάγεφ έχει κατηγορηθεί για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αρκετές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, κυβερνά υπό ένα αυταρχικό καθεστώς.
Έχει επίσης επικριθεί από ορισμένους για αργοπορία στην αντιμετώπιση της διαφθοράςκαταστολή της αντιπολίτευσης, μη δημοκρατικές εκλογές και ανεπαρκή ελευθερία λόγουΑπό την ανεξαρτησία του Καζακστάν ως σήμερα δεν έχουν διεξαχθεί εκλογές που να θεωρήθηκαν ελεύθερες ή δίκαιες από την Δύση
Ο Ναζαρμπάγεφ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στην κρατική τηλεόραση την παραίτησή του έπειτα από μαζικές λαϊκές διαμαρτυρίες, στις 19 Μαρτίου 2019… έλαβε τον τιμητικό τίτλο elbasy (από το 2010 το Κοινοβούλιο του είχε απονείμει τον εν λόγω τίτλο) (=επικεφαλής του έθνους, επικεφαλής του λαού) και για διάδοχό του (αντικαταστάτη) όρισε τον Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ.
Το 2022, κατά τη διάρκεια των ταραχών στη χώρα, απομακρύνθηκε από τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Ασφάλειας του Καζακστάν.

Μία Χαζαρία βλέπω στό βάθος ἤ κάνω λάθος ; 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here