Αιχμές Λαβρόφ εναντίων Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κόσσοβο

Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ άσκησε δριμεία κριτική για την ανικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι                  1 (Channel one).

 

Η αδυναμία των Βρυξελλών να βοηθήσουν στην επίλυση της κατάστασης στο Κοσσυφοπέδιο δείχνει την ανικανότητα τους σχετικά με τα δικαιώματα των ορθοδόξων στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επέστησε την προσοχή μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας από το 2013 για την δημιουργία  της ένωσης Σερβικών Δήμων στο Κοσσυφοπέδιο με την διαμεσολάβηση Σιώτης Ε.Ε

Η Ευρώπη έχει δείξει αδυναμία για να επιτευχθεί η τελική λύση στην πολύ δύσκολη κατάσταση  με το Κοσσυφοπέδιο.

Οι αρχές της Πρίστινα έχουν αναφέρει ρητός ότι δεν θα εκπληρώσουν την συμφωνία παρά τις υπογραφές .

Η συμφωνία για το Κοσσυφοπέδιο θυμίζει πολύ τις συμφωνίες του Μίνσκ και Ντονμπας ,όπου δίνει την αυτονομία στους Σέρβους.

Με λίγα λόγια η Ρωσία με διπλωματικό τρόπο λέει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έντεχνος δεν παρεμβαίνει ασκώντας πίεση στην Πρίστινα για να τηρηθεί η συμφωνία.

Τελικός σχεδιασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιουργία μια έντασης στην χερσόνησο του Αίμου ώστε να κόψει τη στρατηγική συμμαχία Ρωσίας- Σερβίας.

Οι Αλβανοί της Πρίστινα πρέπει να γνωρίζουν ότι στο Κόσσοβο είναι περαστικοί και σύντομα θα καταλάβουν ότι τα πράγματα σε διεθνή επίπεδο έχουν παρέλθει .

Για ακόμα θα φορά κύριοι της Πρίστινα το ΝΑΤΟ σας εκμεταλλεύεται  για να χυθεί αθώο αίμα.

Αν ο Σερβικός στρατός διαταχθεί να πάρει τις πατρογονικές εστίες πίσω θα γίνει ταχέως.

Απάντηση