Ένταση στο φυλάκιο Ορεστιάδας για την κατασκευή της νέας δομής μεταναστών

Έβρος: Μικροσυμπλοκές και λιποθυμίες κατά την προσπάθεια κατοίκων να εμποδίσουν τις εργασίες επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης και του ΠΡΟΚΕΚΑ

Ένταση επικράτησε από το Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Φυλάκιο Έβρου, όπου αρχίζουν οι εργασίες για την επέκταση της δομής μεταναστών και του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ).

Οι κάτοικοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν ότι ενημερώθηκαν ότι στην περιοχή απέναντι από το ΚΥΤ έφτασαν οχήματα και σκαπτικά μηχανήματα, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να κατασκευάσουν τη νέα δομή σε παρακείμενη έκταση 33,7 στρεμμάτων. Κάτοικοι του Φυλακίου που έχουν εκφράσει επανειλημμένα τον τελευταίο χρόνο τη διαφωνία τους για το έργο συγκεντρώθηκαν στον χώρο, παρατάσσοντας οχήματα για να εμποδίσουν την είσοδο στα μηχανήματα να φτάσουν. Συμπλοκή απειλήθηκε μάλιστα μεταξύ εργατών που ανέλαβε τις χωματουργικές εργασίες και ατόμων που επιχείρησαν να σταματήσουν μία νταλίκα που ετοιμαζόταν να ξεφορτώσει μια μπουλντόζα, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Στο σημείο μετέβη και ο πρόεδρος της κοινότητας Φυλακίου, Χρήστος Τυρμπάκης, ο οποίος έκανε καθιστική διαμαρτυρία, με τους άνδρες της αστυνομίας να του ζητούν να απομακρυνθεί. Μάρτυρες του περιστατικού ανέφεραν στη Voria.gr ότι οι αστυνομικοί τον σήκωσαν παρά τη θέλησή του, παρότι τους έλεγε ότι έχει πρόβλημα με την καρδιά του και τότε εκείνος αισθάνθηκε αδιαθεσία κι έχασε για λίγο τις αισθήσεις του.
Επικράτησε αναστάτωση και τελικά ο πρόεδρος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται προκειμένου να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.
https://www.youtube.com/watch?v=L8EErxzjYzs
https://www.youtube.com/watch?v=tlB6q-JRzXY
https://www.youtube.com/watch?v=LCYSM4SgGpE
Μετά την σύλληψη του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστπου Τυρμπάκη, τον οποίο πήραν σηκωτό οι αστυνομικοί της Αασφάλειας Ορεστιάδας, μπήκαν οι μπουλντόζες του υπεργολάβου στα χωράφια και ξεκίνησαν τις χωματουργικές εργασίες.
https://www.youtube.com/watch?v=jf64IZkoW7E

Η επέκταση του ΚΥΤ

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, στον χώρο προβλέπεται να δημιουργηθεί νέα δομή δίπλα στο υφιστάμενο ΚΥΤ που θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 72.500 τ.μ. με συνολική δυναμικότητα 1.500 φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα, προβλέπονται η αναβάθμιση και δημιουργία 750 θέσεων γενικού πληθυσμού και 750 θέσεων σε Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης, περιλαμβανομένων των 250 θέσεων του υφιστάμενου ΠΡΟΚΕΚΑ. Κατά την ολοκλήρωση του έργου, η δομή θα ενοποιηθεί με την υφιστάμενη και θα αποτελούν μια ενιαία.

Ταυτόχρονα, στην έκταση θα δημιουργηθούν οικίσκοι διαμονής καθώς και χώροι εστίασης –ψυχαγωγίας, ιατρείων, καταστημάτων, σχολείων, πλυντηρίων –στεγνωτηρίων, πολυχώρων, γραφείων διοίκησης και γραφείων φρουράς. Επίσης, προβλέπεται χώρος άθλησης και χώρος ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων όπου θα στεγάζονται τα γραφεία υπηρεσιών συντήρησης, τα γραφεία πυροσβεστικής υπηρεσίας και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. Στη δομή, η οποία θα έχει περιμετρική περίφραξη, θα κατασκευαστεί επίσης δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.

Οι φορείς της περιοχής εκτιμούν ότι η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού μεταναστών σε μία ευαίσθητη γεωγραφικά περιοχή, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι έχουν περιοριστεί σημαντικά οι μεταναστευτικές ροές.

Η Ελληνόφωνη, Ανθελληνική Κυβέρνηση της Νέας Ισλαμοκρατίας, αντί να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Έλληνα Χειμαζόμενου Πολίτη, του Έλληνα άστεγου, συναινεί ήδη , ως καλοί υπαλληλίσκοι της Νέας Τάξης & της Ανελεύθερης Παγκοσμιοποίησης, στην αθρόα Λαθροεισβολή, με αποτέλεσμα ήδη να βιώνουμε την Λαθροεγκατάσταση και Αλλοίωση του Έθνους! ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!  Η ΕΛΑΣΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ και με προμετωπίδα τον Επίτιμο Πρόεδρο μας & πολιτικό κρατούμενο, Ιωάννη Λαγό, έχει σημάνει τον Εθνικό Συναγερμό, κάνοντας εκατοντάδες ενημερωτικές δράσεις και για αυτό το μείζον θέμα της Λαθροεισβολής και όχι μόνο!

ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΛΑΣΗΣ! ΤΩΡΑ!

Η ΕΛΑΣΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ, τον Δύσκολο Εθνικό Αγώνα γαι Εθνική Αφύπνιση όλων των Ελλήνων Πατριωτών Εθνικιστών!

(Με πληροφορίες από evrosnews.gr, voria.gr, thrakinea.gr)

 

Απάντηση