Ωμή λογοκρισία κατά του Γ.Λαγού από το Ευρωκοινοβούλιο (video)

Σε μια απροκάλυπτη κίνηση φίμωσης του Γιάννη Λαγού προέβη το Ευρωκοινοβούλιο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω του οποίου θα διατεθούν 723,8 δισεκατομμύρια ευρώ στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού, ο Γιάννης Λαγός έλαβε τον λόγο. Ωστόσο, μόλις ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στο ότι βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού, «έπεσε μαύρο» χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σύνδεσή του και χωρίς οι συντονιστές της εκδήλωσης να προφασιστούν καν ότι συντρέχει κάποιος τέτοιος λόγος. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι ο Γιάννης Λαγός είναι πολιτικός κρατούμενος, ο οποίος βρίσκεται σιδεροδέσμιος ενός καθεστώτος το οποίο ενοχλεί συστηματικά με την παρουσία και τις παρεμβάσεις του. Για την ιστορία και για να μην δώσουμε την ικανοποίηση στους διώκτες του ότι κατάφεραν και τον φίμωσαν παντελώς, ακολουθεί η ομιλία που είχε προγραμματίσει να εκφωνήσει ο Γιάννης Λαγός και η οποία τελικά λογοκρίθηκε:

  “Μέσα από τις φυλακές Δομοκού στις οποίες βρίσκομαι εδώ και 11 μήνες, να πω ότι είμαι πολιτικός κρατούμενος ενός καθεστώτος στην Ελλάδα. Μιλάμε σήμερα για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ με γνώμονα την Πράσινη και την Ψηφιακή ανάπτυξη, όμως τα γεγονότα μας έχουν ξεπεράσει και έχουμε αργήσει πάρα πολύ. Όλοι βλέπουμε το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία, βλέπουμε το τεράστιο έλλειμμα ενέργειας από το οποίο πάσχει όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη, ένα πρόβλημα το οποίο καθιστά την Ευρώπη έρμαιο στα χέρια της Ρωσίας, αφού εξαρτάται ενεργειακά από αυτήν. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι παρωχημένες και εμμονικές απόψεις της ΕΕ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν οδηγούν πουθενά. Η χώρα μου η Ελλάδα χρωστάει 300 δισεκατομμύρια ευρώ αυτή τη στιγμή. Αυτά τα χρήματα ξέρουμε πολύ καλά ότι έχουν σε τσέπες συγκεκριμένων μεγαλοκαρχαριών οι οποίοι λυμαίνονται τον κόπο των Ελλήνων πολιτών. Από την πρώτη στιγμή της θητείας μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζήτησα  λογιστικό έλεγχο του ελληνικού χρέους για να αποδειχθεί ξεκάθαρα ότι τα χρήματα αυτά πήγαν σε τσέπες ανθρώπων και μάλιστα ανθρώπων οι οποίοι είναι γνωστοί και οι οποίοι συνεργάζονται με τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα και αυτό είναι κάτι αδιαμφισβήτητο. Όσα χρήματα και να δώσει ΕΕ στα πλαίσια του Ταμείου Ανάκαμψης εάν αυτά τα λεφτά δεν πάνε στον απλό Έλληνα πολίτη και καταλήξουν πάλι στις τσέπες κάποιων επιτήδειων, όσα συζητάμε εδώ δεν θα έχουν καμία αξία. Κλείνοντας, θέλω να πω ότι μπορούμε να ταχθούμε υπέρ των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, δεν είναι δυνατόν όμως, να μην προβλέπονται ίδιες κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας , η οποία εδώ και 48 χρόνια κατέχει παράνομα το 36% της Κύπρου μας. Οι ίδιες κυρώσεις που θα επιβληθούν κατά της Ρωσίας, οι ίδιες και χειρότερες πρέπει να επιβληθούν και κατά της Τουρκίας. Αρκετά τους ανεχτήκαμε”. 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …. ENAS YPEROXOS NEWTEROS HRWAS … OI NTOPIOI PRODOTES GINANE PERISSOTEROI APO TOYS ITHAGENEIS POLITES … A L L A DEN TOYS NOIAZEI … EDRAIWTHHKANE , KAI KANOYN EISAGWGH SKLABWN … EPIKINDYNOS O GHGENHS ME OPLA THN GLWSSA KAI THN ISTORIA TOY …

  2. ΑΠΛΆ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΆ ΣΤΗΝ ΝΕΟΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ&ΝΕΟΤΑΞΗΤΙΚΗ Ε.Ε.,ΥΣΧΥΕΙ ΑΠΌ ΤΟ 1992, ΤΟ ΠΑΛΙΌ ΚΛΑΣΣΙΚΌ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΕΊΣΤΕ ΕΛΕΎΘΕΡΟΙ ΝΑ ΛΈΤΕ ΤΗΝ ΆΠΟΨΉ ΣΑΣ…. ΑΡΚΕΊ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΊΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΕΜΑΣ!!!! ΜΠΡΆΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΆΛΛΗ ΜΊΑ ΦΟΡΆ ΓΙΆΝΝΗ ΛΑΓΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΆΖΕΙΣ ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ ΚΑΤΩ!!!

Απάντηση