Το Άγιο Πνεύμα ας φωτίσει τους Έλληνες

Σήμερα Δευτέρα εορτάζουμε πάλι την Αγία Τριάδα αφού γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι κοινή είναι η ενέργεια του Τριαδικού Θεού και ποτέ δεν μπορεί να χωριστεί και να απομονωθεί ένα Πρόσωπο από τα άλλα Πρόσωπα της Αγίας Τριάδος. Όμως οι άγιοι Πατέρες μας πού έβαλαν σε άριστη σειρά και τάξη όλα τα θέματα της πίστεως μας, για να δώσουν τιμή στο Άγιο Πνεύμα, όρισαν να το εορτάζουμε και κατά την Πεντηκοστή, αλλά και ξεχωριστά την Δευτέρα.

Ξεκάθαρο είναι το υπόμνημα του Συναξαρίου:

Τη αύτη ήμερα, Δευτέρα της Πεντηκοστής, αυτό το Πανάγιον και ζωοποιόν και παντοδύναμον εορτάζομεν Πνεύμα, τον ένα της Τριάδος Θεόν, το ομότιμον και ομοούσιον και ομόδοξον τω Πατρί και τω Υίω.

Πᾶσα πνοή, δόξαζε Πνεῦμα Κυρίου,

Δι’ οὗ πονηρῶν πνευμάτων φροῦδα θράση.

Τῇ ἐπιφοιτήσει τοῦ ἁγίου Πνεύματος, πρεσβείαις τῶν Ἀποστόλων σου, Χριστὲ ὁ Θεός, ἐλέησον ἡμᾶς. Ἀμήν.

Εμείς σήμερα πού γιορτάζουμε τη δική μας Πεντηκοστή, πρέπει να γνωρίζουμε ότι την ήμερα αυτή, όταν εορταζόταν η Πεντηκοστή των Εβραίων, ήλθε το Άγιο Πνεύμα στους Μαθητές του Χριστού.

Επειδή, λοιπόν, οι Άγιοι Πατέρες θεώρησαν καλό να ξεχωρίσουν τις γιορτές για να τιμήσουν με τον τρόπο αυτό το μεγαλείο του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος, γι’ αυτό την επομένη της Πεντηκοστής, την Δευτέρα, εορτάζουμε το Πανάγιο Πνεύμα, πού είναι μία υπόσταση της Αγίας Τριάδος.

Η ΕΛΑΣΥΝ παρευρέθηκε με κλιμάκιο συναγωνιστών και επικεφαλής το μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου, Παντελαίο Ιωάννη, Του Αγίου Πνεύματος  13/6/-31/5 2022, στην Ιερά Μόνη Αγίας Τριάδος, στην Νέα Πεντέλη, για να τιμήσει την ομώνυμη θρησκευτική εορτή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας,χοροστατούντος του κ.κ. Μητροπολίτου ΓΟΧ Πειραίως & Σαλαμίνος Γεροντίου, ακολούθησε ομιλία του, όπου τόνισε εν γένει, ότι πρέπει να μείνουμε σταθεροί στην Πίστη μας και Ιδανικά του Έθνους μας, κόντρα στην Νέα Τάξη & στην Ανελεύθερη Παγκοσμιοποίηση που θέλουν να μας επιβάλλουν.

 οι Συναγωνιστές συνομίλησαν και ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους, για τα επερχόμενα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα και η Ορθόδοξια, τονίζοντας ότι η Εθνική Λαϊκή Συνείδηση, θα είναι κοντά στο πλευρό του Έλληνα Πατριώτη, για να αγωνιστεί , για όλες τις Αξίες και ιδανικά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Ο Εθνικός Αγώνας θα είναι διαρκής και δύσκολος και επιβάλλεται Εθνική Ενότητα και Εθνική Αντίσταση. 

Το Άγιο Πνεύμα ας φωτίσει όλους τους Έλληνες Πατριώτες να Ενωθούν για το καλό της Ελλάδος και του Έθνους μας.

 

 

Απάντηση