ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΎ ΠΡΟΞΕΝΕΊΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΉΣ

 Η πολιτική που ακολουθεί για πολλές δεκαετίες, η Τουρκία για τη Θράκη μέσω του γενικού της προξενείου στην Κομοτηνή είναι ξεκάθαρα εθνικιστική. Η λειτουργία της τουρκικής προξενικής αποστολής και ο προκλητικός τρόπος επέμβαση της σε οποιαδήποτε θέματα.
 Ας κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν και στο ρόλο που έπαιξε το τουρκικό προξενείο στα Σεπτεμβριανά του 1955, τονίζοντας πως ο εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη κινήθηκε  μέσα από το προξενικό αυτοκίνητο της Κομοτηνής και στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε με διπλωματικό αυτοκίνητο στην Τουρκία.
 90 χρόνια εδρεύει στην Κομοτηνή το τουρκικό προξενείο.
Αρχικά ως προξενικό γραφείο και στη συνέχεια ως γενικό προξενείο και στην περίοδο της κρίσης, έχει επικεντρώσει τις ενέργειες του όχι μόνο στην πολιτική αλλά και στην οικονομία επιχειρώντας μία άνευ προηγουμένου ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας μας.
 Το τουρκικό προξενείο λειτουργεί στο νόμιμο Πλαίσιο όπως αυτό ορίζεται από τις συμβάσεις της Βιέννης το 1961 και 1963 για τις προξενικές και διπλωματικές αρχές, (άσχετα αν είναι διαφορετικός ο ρόλος του)
Ας δούμε λοιπόν πώς γίνεται η διείσδυση από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, αρχίζοντας από τα συνέδρια των κομμάτων.
 Η προσπάθεια διείσδυσης του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή στα ελληνικά κόμματα έγινε, για πρώτη φορά, με μεγαλύτερη ένταση και επιμονή. Οι εμπνευστές της επιχείρησης χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα, τα οποία βεβαίως είθενται….. Φυσιολογικά.
 Αν αποτελεί “εκτροπή” ή “πραξικόπημτικη πράξη”(ακόμη για κάποιους) η είσοδος του αγαπητού του προξενείου στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την οποία χρειάστηκε να βγουν άλλοι που είχαν εκλεχθεί, για τους ανθρώπους με συγκεκριμένη κουλτούρα πολιτική .
 Αλλά και στο ΚΙΝΑΛ το συνέδριο δεν ήταν διαφορετικό, μόνο επειδή διενεργούνταν μετά την απώλεια της Φώφης και την “καινούργια σελίδα” με τον Ανδρουλάκη . Ήταν και ο Μπαλτατζής, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες του ως……”φίλος”και αναρωτιέται ο απλός πολίτης (πλην τίμιος) πολίτης: προσκλήθηκε ως επικεφαλής του γκριζολυκου κόμματος DEB;;;;;;;
 Ωστόσο, είτε οι συνθήκες είχαν δημιουργηθεί είτε απλώς…… Είδε φως και μπήκε-το τελευταίο είναι επίσης, μία συνταγή πολύ πετυχημένη, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως στα συγκεκριμένα “μαγαζάκια”……. Και τελικά τα ψηφαλάκια αυτά τα…. Ευτελή χαρτάκια, όπως τα κατάντησαν οι αρχηγοί, οι επικεφαλείς, οι…. Ταγοι αυτού του τόπου, συνεχίζουν να κάνουν κουμάντο όπως πάντα.
Οι σχέσεις ελλάδας-τουρκίας είναι τεταμένες. Στην Αλεξανδρούπολη πριν μερικές μέρες”χαιρετίσαμε”τα τουρκικά μαχητικά, που έκοψαν μερικές βόλτες προς…. Παραδειγματισμό (μας)……
 Ο Μητσοτάκης ακολουθεί μία πολιτική εκτός Εθνικής γραμμής δηλαδή οδηγεί τη χώρα σε μία καταστροφή. Η φράση”Εθνική γραμμή”θέτει κάποιους προβληματισμούς. Τι εννοεί ο ποιητής”γραμμή”όπως μπαίνεις ή όπως βγαίνεις; Για να ξέρουμε τι λέμε και από όποια πλευρά κάθεσαι και αγναντεύεις αυτή την”νησιώτικη θάλασσα”βρε αδερφέ…. Αντίστοιχο με αυτό που κάποιοι “από εδώ”χρησιμοποιούν, σίγουροι για την….. Ασφαλή τους επιλογή (το καλύτερο που μπορω να σκεφτώ), όταν αποκαλούν τη Θράκη”Δυτική”και αυτό διότι δεν υφίσταται ως ιστορικός προσδιορισμός εδώ και 102 χρόνια τουλάχιστον για όσους κατοικοεδρεύουν στα όρια της Ελληνικής επικράτειας-, μετά την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της με την Ελλάδα.
Όχι για να συνεννοηθούμε κάποια στιγμή (εάν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο). Και το  κερασάκι στην τούρτα είναι ότι μετά από 2 χρόνια…. Ο Δήμος Ιάσμου με δήμαρχο τον Οντερ Μουμιν…. Ετοιμάστηκε για το φεστιβάλ κερασιού, ένα πολύ ενδιαφέρον project-, η κατάληξη του οποίου ακολούθησε τα”πατροπαράδοτα”.
Το όλο εγχείρημα είναι πολύ λογικό και ελπιδοφόρο από αναπτυξιακής και πολιτιστικής πλευράς, μιας και με τον”καλλικράτη”έχουμε στη Θράκη έναν….. Κερασοπαραγωγικα Δημο, αυτόν του Ιάσμου. Αλλά και με……. Τον”Καποδίστρια”ακόμη η όλη προσπάθεια κρεμάστηκε, στο άρμα της τουρκικής επεκτατικης πολιτικής. Έτσι το φεστιβάλ όπως δηλαδή, το αντιλαμβάνεται κάθε κάτοικος της Ελληνικής επικράτειας μετατράπηκε σε μία…… Τουρκομπαροκ εκδήλωση, με την συμμετοχή Τούρκων αξιωματούχων και καλλιτεχνών, όπου η προπαγάνδα πάει και έρχεται, Σε ρυθμό τσιφτετελιων στο….. Συνθεσάιζερ.
  Η Θράκη είναι η” σφηκοφωλιά “του τουρκικού προξενείου που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει κλείσει. Για το όσα κατά καιρούς συμβαίνουν στη Θράκη, αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η ανοχή, και η απάθεια του πολιτικού συστήματος.
 Τελευταίο δείγμα αυτής της αντιμετώπισης η τούρκικη σημαία σε εκδήλωση με τους ψευτομουφτήδες παρόντες…. Η φωτογραφία από εκδήλωση παραδοσιακού-θρησκευτικού μουσουλμανικού δείπνου το λεγόμενο ΙΦΤΑΡ στην Ελληνική Θράκη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες ύψωσαν την τουρκική σημαία όπως έχουν κάνει κατά επανάληψη στο παρελθόν με σημαίες της αυτόνομης Θράκης. Στη φωτογραφία που επισυνάπτω φαίνονται ο βουλευτής του πασοκ Μπουρχαν Μπαραν οι ψευτομουφτήδες της Κομοτηνής και Ξάνθης Ιμπραήμ Σερια και Αχμέτ Μετε και ο πρόξενος Μουράτ Ομερογλου. Λείπουν μερικοί ακόμη για να συμπληρωθεί η σφιγγοφωλιά του τούρκικου προξενείου Κομοτηνής. Το εν λόγο προξενείο ιδρύθηκε στο πλαίσιο της επιδιωκόμενης φιλίας μεταξύ των δύο κρατών, όταν με Ελευθέριος Βενιζέλος πρότεινε για Νόμπελ Ειρήνης (τον μεγαλύτερο σφαγέα των Ελλήνων και αρμενίων) Μουσταφά Κεμάλ. Μέχρι τότε στη Θράκη λειτουργούσε ως απλό διπλωματικό γραφείο υπό την εποπτεία του τουρκικού προξενείου της Θεσσαλονίκης. Με την εγκατάσταση του, η Τουρκία ανέλαβε το ρόλο της μητέρας πατρίδας για τους μουσουλμάνους της περιοχής. Το προξενείο επιδίωξε από την ίδρυσή του να αποκαταστήσει την Ελληνική διοίκηση και να λειτουργήσει ως παράλληλο κράτος και κύριο όργανο ανθελληνικής δραστηριότητας. Μέσω παρεμβάσεων, εκφοβισμων,και χρηματικών προσφορών επιδιώκει τον έλεγχο και επηρεασμό της μειονότητας σε ζητήματα θρησκευτικά, εκπαιδευτικά, εκλογές υποψηφίων, ανάπτυξης ανθελληνικών δραστηριοτήτων, κ.λ.π. κύρια επιδίωξη, είναι να εμφυσήσει ενιαία Εθνική συνείδηση στις τρεις κυρίες πληθυσμιακές ομάδες του μουσουλμανικού κόσμου της Θράκης.”τουρκογενείς όπως από το προσδιορίζονται”στους Πομάκους,  στους αθίγγανους, με απώτερο σκοπό τον εκτουρκισμό της μειονότητας. Το ζήτημα της μουσουλμανικής,της δυτικής Θράκης είναι ένα πολύ ευαίσθητο εθνικό θέμα, σε μία γεωγραφική περιοχή της χώρας μας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τεράστια γεωπολιτική σημασία.
  Η διαβίωση μιας συμπαγούς μουσουλμανικής πληθυσμιακής ομάδας, που είναι μέρος της διαπνέεται από εθνική τουρκική συνείδηση, σε μία περιοχή η οποία υπάρχει πιθανότητα να αποτελέσει μελλοντικό θέατρο επιχειρήσεων σε ενδεχόμενη σύρραξη με την Τουρκία, στην οποία σταθμεύει πολύ μεγάλος αριθμός στρατιωτικών μονάδων, δημιουργεί εύλογες ανησυχίες σχετικά με τη στάση της μειονότητας και τα προβλήματα που θα μπορούσε να δημιουργήσει. Σε μία χρονική περίοδο που εκδηλώνονται όλο και περισσότερο αυτονομιστικές και αποσχιστικές τάσεις, η μουσουλμανική μειονότητα δημιουργεί την ανάγκη ιδιαίτερων χειρισμών από την Ελληνική Πολιτεία. Η χώρα μας πρέπει αφενός να καθορίσει μακροπρόθεσμη Εθνική στρατηγική για τη Θράκη, με αυστηρά προσέγγιση σε όσους αμφισβητούν εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία, (π.χ. χρησιμοποίηση συμβόλων αυτονόμησεις σε ανθελληνική προπαγάνδα, κ.λ.π.) και αφετέρου απαιτείται ουσιαστική παρουσία της Ελληνικής πολιτείας για αντιμετώπιση της υπανάπτυξης, της απομόνωσης, του θρησκευτικού φανατισμού και την προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων όπως συμβαίνει για όλους τους Έλληνες πολίτες.
ΤΟΙΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση