ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΧΑΘΗΚΑΤΕ ΜΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΣΤΑΙ….ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821…

  Σε αυτόν τον 21ο Αιώνα, τα πρότυπα, τα ιδανικά και οι αξίες έχουν αντικατασταθεί με την ύλη και το χρήμα. Με την επίπλαστη ευμάρεια πού μας έφεραν αντικατέστησαν, σε μια μεγάλη πλειονότητα του Ελληνικού Λαού, τον Έλληνα Ήρωα, το Φιλόσοφο και τον Ηρωϊκό τρόπο ζωής. Οι Ήρωες της Ελλάδος, Οι Ήρωες της Εθνεγερσίας του 1821(και όχι μονο), μένουν μαρμαρωμένοι, με τα μεγάλα μουστάκια τους, όλοι στα πάρκα και στα μνημεία. Σήμερα σε αυτούς του σάπιους καιρούς της ανελεύθερης Παγκοσμιοποίησης, έρχονται στην μνήμη μας, σε εμάς τους λίγους…Κρατάνε καριοφίλια, σπάθες και ντουφέκια, μυρίζουν μπαρούτι και Αίμα. Παίρνουν κεφάλια εχθρικά, παλουκώνουν.

 Ζούμε σε μια εποχή, των Survivor, των τηλεσελέμπριτι και της περιρρέουσας πολυχρωμίας που τίνει να γίνει “ιδανικό”. Οι Δικοί μας Ήρωες μέσα σε τέτοια σάπια και σαθρή εποχή δεν έχουν θέση. Οι Δικοί μας ήρωες είναι Πολεμοχαρείς και Επιθετικοί και τελικά από μια μεγάλη “μερίδα ανθρώπων” αντί να κερδίζουν τον Θαυμασμό, κερδίζουν περιφρόνηση.

  ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ για τους Ήρωες στην εποχή μας; ή θα τους αφήσουμε να ξεχαστούν στα πάρκα και στα μνημεία; ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΜΗΝΥΣΟΥΝ από την άλλη ζωή, ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, ο ΚΑΝΑΡΗΣ, Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ & Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ?

  Κάποτε όλοι αυτοί με συναίσθηση του Καθήκοντος – ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ – μας ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ. Σίγουρα τους χρωστάμε μεγάλη χάρη, όλοι μας, ακόμη και αυτοί που τους περιφρονούν, διότι εξαιτίας αυτών των ανθρώπων ζούν και δρούν. ΔΥΣΤΗΧΩΣ πολλοί τους μικραίνουν πολύ τον ρόλο τους. Στα σχολεία καθώς και στις Δημόσιες υπηρεσίες, δεν υπάρχουν πια οι ζωγραφιές τους…Όταν απαριθμούμε τις δυνάμεις που έφεραν την Επανάσταση, ξεχνάμε συχνά τον ανθρώπινο παράγοντα, λες και τις επαναστάσεις τις κάνουν αφηρημένες έννοιες της κοινωνιολογίας. Τέλος τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε μια κατασκευασμένη προσπάθεια κάποιων “λόγιων” να απομυθοποιηθούν.

   Για αυτούς τους λόγους θα εξηγήσουμε τι είναι ΗΡΩΑΣ; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ? ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ? Και ο Βιοπαλαιστής Αγωνίζεται καθημερινά. Ποίος είναι λοιπόν ο ΗΡΩΑΣ;

    ΗΡΩΑΣ είναι αυτός που ξεπερνάει τον εαυτό του. Είναι αυτός που κάνει περισσότερα από όσα μπορεί. Είναι αυτός που ΔΙΑΨΕΥΔΗ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ.

  Και Ήρωας στον πόλεμο ποιός είναι; Όχι ο καυγατζής, ο κοκορόμυαλος, ο φωνακλάς. Είναι αυτός που φοβάται και καταφέρνει να ξεπεράσει τον φόβο του. Αυτός που αγαπάει την ΕΙΡΗΝΗ ΑΛΛΆ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ & ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ. Αυτός που Αγαπάει τους ανθρώπους, αλλά θα σκοτώσει σε μια πολεμική σύρραξη. Αυτός που πονάει, στοχάζεται νιώθει – και πολεμάει. Πολεμάει όχι γιατί των διάταξαν! ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ Ή ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: ΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ, ΤΟ ΧΑΝΙ, ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΗΡΩΪΚΕΣ ΜΑΧΕΣ!

   Και όσες πιο πολλές αδυναμίες έχει, τόσο πιο ήρωας είναι. Οι εσωτερικές αντινομίες υποσκελίζονται από αυτόν και μόνο τον ΗΡΩΪΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ!

ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ είναι τραγική μορφή. Κουβαλάει το αβάσταχτο Εθνικό Καθήκον που ξεπερνάει, όπως είπαμε τα ανθρώπινα όρια! Υποκλινόμαστε μπροστά στον Αγώνα του. Διότι όλοι αυτοί ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΑΛΕΨΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΧΘΡΟ: ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ!

  Το Συμπέρασμα λοιπόν είναι: Οι καιροί μπορεί να αλλάζουνε και να ζούμε σε μια Εποχή του Υλισμού και της Απαξίας, αλλά ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ & Ο ΗΡΩΪΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΙΔΙΑ: ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ, ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ, Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΥΣΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΠΑΤΟΥΜΕ!

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ “ΛΕΥΤΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ” ΑΥΤΟ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΘΝΕΓΕΡΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟ 1821! Η ΙΔΕΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ! ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ! ΕΤΣΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΟΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΠΙΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΦΛΟΓΑ, ΩΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΚΑΨΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΟΣΑ ΔΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΡΑΓΙΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΙΟΣ

Πτυχιούχος ΚΦΑ Γυμναστής – Προπονητής ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΡΙΑΘΛΟΥ

Μέλος Συντονιστικού Συμβουλίου ΕΛΑΣΥΝ

 

 

Απάντηση