Κωνσταντίνος Κατσίφας. Γιατί ο πρωθυπουργός δεν έχει κάνει μία δήλωση για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα που σκοτώθηκε από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας, την ώρα που έχει κάνει δηλώσεις για τον επίσης δολοφονημένο Παύλο Φύσσα;;;;;;

 Ακούγοντας κάνεις να ηχούν στα αυτιά του τα λόγια της μάνας του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ένα ρίγος τον διαπερνά, σκύβει το κεφάλι και κλαίει γοερά γιατί θυσία αυτού του Λεβέντη.

 Ακόμα και πιο σκληροί λυγίζουν, γιατί γνωρίζουν πως αυτός ο νέος πλήρωσε με το αίμα του το αδίστακτο θεριό.
 Το θηρίο αυτό, δεν λογαριάζει την Σημαία μας, δεν λογαριάζει την παράδοση μας και την Αγία πίστη μας. Δεν προσκυνάει τον Τίμιο Σταυρό μας, αλλά λυσσομανάει έξω από τις πόρτες των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.
 Δεν χορταίνει νά ατιμάζει τα Αγια μας και για αυτό κάθε νέα κίνηση του είναι βουτηγμένη στο αίμα.
  Η ιστορία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα μπορούσε να είναι γραμμένη σε μία σελίδα των βιβλίων της Ελληνικής Επανάστασης, πλάι σε όλους αυτούς που δεν εξαγοράστηκαν και πολέμησαν μέχρι θανάτου για τα ιδανικά μας. Το όνομά του θα μπορούσε να ηχεί εδώ και εκεί στην Ελληνική επικράτεια. Από τους ψιθύρους των μικρών παιδιών μέχρι τα προεδρικά Μέγαρα να αντιλαλεί ότι ο Κωνσταντίνος ήταν ήρωας.
 Να σημειωθεί ότι δεν υπερασπίστηκε τις αξίες, επειδή είχε προσωπικές βλέψεις, δεν στόχευε σε μία υποτιθέμενη προσωπική ανέλιξη, δεν εξυπηρετούσε τίποτα το αθέμιτο και δεν είχε να κερδίσει τίποτα.
 Ήταν ξημέρωμα 28ης Οκτωβρίου του 2018 στους Βουλιαράτες, ένα μικρό μειονοτικό χωριό περίπου 300 κατοίκων του Δήμου Δρόπολης περίπου οκτώ χιλιόμετρα από τα αλβανικά σύνορα. Εκεί οι ομογενείς έχουν δικαίωμα βάσει νομοθεσίας να τιμούν τις εθνικές επετείους. Πρακτική και στην εφαρμογή τους, τέτοιου είδους εκδηλώσεις ξεσηκώνουν τις μισαλλόδοξες αλβανικές συνειδήσεις.
 Εκείνη την ημέρα δεν είχε προλάβει να ανατείλει ο ήλιος και ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ζωγράφισε την Ελληνική σημαία που τόσο αγαπούσε, στον τοίχο του σχολείου του χωριού. Ο σκοπός του ήταν να τιμήσει τους Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται θαμμένοι στο στρατιωτικό κοιμητήριο του χωριού, διότι έπεσαν στον Ελληνικοιταλικό πόλεμο 1940-1941, Αλλά και να υπενθυμίσει ότι η ιδιαίτερη πατρίδα του κατοικείται από Έλληνες, παρά τις συνεχόμενες αλβανικές επιχειρήσεις.
Το χωριό ήταν σήμερα στολισμένο με τη γαλανόλευκη και το Σταύρο, ο πόθος του Κατσίφα να αποδοθεί τιμή και δόξα στις ύψιστες αξίες, δίνει τον παλμό.
 Η δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έχει ξεκινήσει στην εκκλησία του μικρού χωριού, όμως η κατάληξη θα είναι μοιραία για τους κατοίκους, διότι ο Κατσίφας ύστερα από την καταδίωξη του από την αλβανική αστυνομία, πυροβολείται θανάσιμα.
“Οι σφαίρες ήταν ψεύτικες. Στην αρχή του περιστατικού όταν πήρε το αυτόματο, χρησιμοποίησε αβολίδοτα πυρομαχικά. Το έκανε για τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου. Για Να χαρούμε τη γιορτή μας. Αργότερα όταν τον προκάλεσαν οι αστυνομικοί επέστρεψε στο σπίτι του και γέμισε το όπλο του με κανονικές σφαίρες. Μπήκαν οι αστυνομικοί στο χωριό και πήγαν προς το σπίτι του. Έριξαν μία στην πόρτα και σε ένα αυτοκίνητο. Εάν βρούμε τους κάλυκες θα δείτε τι έχει να συμβεί. Ποτέ δεν έριξε εναντίον τους. Μετά όταν ήρθε το ελικόπτερο με τις ειδικές δυνάμεις ανέβηκε στα βουνά. Είχαν διαταγή να τον σκοτώσουν είχε πει ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
  Μετά το πέρας του τραγικού γεγονότος, σηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων. Σύσσωμοι οι Έλληνες πατριώτες έσπευσαν να κάνουν γνωστή τη δολοφονία του Κατσίφα, ελπίζοντας να σηκώσουν ανάστημα μπροστά στην αλβανική απειλή.
  Η μητέρα του διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι ένα χρόνο μετά το θάνατο του γιου της, δεν της είχε δοθεί το πόρισμα της αλβανικής αστυνομίας για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο γιος της.
  Τελικά τις ακριβείς αιτίες θανάτου κλήθηκε να διερευνήσει η Εισαγγελία  Πρωτοδικών της Αθήνας, διότι η υπόθεση αφορά Έλληνα υπήκοο και το έγκλημα έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα. 
  Το πρώτο αίτημα της οικογένειας για νεκροψία από Έλληνα ιατροδικαστή απορρίφθηκε, ωστόσο το δεύτερο τελικά εγκρίθηκε και αποκαλύφθηκε πως οι αλβανικές αρχές έχουν παρέμβει στη σορό, αποκρύπτοντας έτσι σημαντικά στοιχεία για την έρευνα.
 Η πληθώρα των αναπάντητων ερωτημάτων που περικλείουν την υπόθεση τροφοδοτούν το έγκλημα.
  Αυτή η μητέρα, δεν κατάφερε να θάψει το παιδί της τη στιγμή που άρμοζε και έρχεται σήμερα να διεκδικεί τη θέση που του πρέπει.
  Η Βασιλική Κατσίφα εξέφρασε το παράπονο της γιατί ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει βρει Το χρόνο να κάνει μία δήλωση για το δικό της παιδί, που σκοτώθηκε από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας, την ώρα που είχε χρόνο να κάνει δηλώσεις για τον Παύλο Φύσσα.
 Είναι τουλάχιστον γελοίο το γεγονός ότι σκόπιμα και επιδεικτικά καταχωνιάζεται  η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ενώ παρόμοια περιστατικά και δολοφονίες όπως του Φύσσα σχεδόν θεοποιούν τα θύματά τους και δέχονται τιμές και δόξες μεγάλου βεληνεκούς.
 Ως χριστιανοί ορθόδοξοι ως Έλληνες που σεβόμαστε τους προγόνους μας και κυρίως τον ίδιο μας τον εαυτό, ας σταματήσουμε να ακολουθούμε σαν πειθήνια όργανα την κατευθυνόμενη και δαιμονική κοινή γνώμη.
 Ας ανοίξουμε τα μάτια μας για να κοιτάξουμε την αλήθεια και την δικαιοσύνη χαρίζοντας το”τιμής ένεκεν”στους Εθνομάρτυρες.
 

ΤΟΜΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση