Απολύσεις, κρατική βία και ανεργία το μέλλον σου Έλληνα εργαζόμενε! Κράτος καπιταλιστές και αριστεροί οι διαχρονικοί προδότες σου! ΙΕΡΌΣ ΛΌΧΟΣ

(ΑΝΑΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΆΡΘΡΟΥ ΙΕΡΟΎ ΛΟΧΟΥ https://ierosloxos2012.blogspot.com/2022/09/blog-post_2.html)

 Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μία φορά. Μετά τον Νιτσιάκο και τους Πακιστανούς εργάτες (δες εδώ) μετά τις χιλιάδες αναστολές στους Έλληνες εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, ήρθε η ώρα και των Ελλήνων εργαζομένων στο εργοστάσιο της Μαλαματίνας στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης.
Για μία ακόμα φορά είδαμε το κράτος να λειτουργεί ως υπερασπιστής των συμφερόντων των εργοστασιαρχών. Ματ και κλωτσιές σε συνδυασμό με χημικά κέρασε το κράτος της Νέας Δημοκρατίας τους απεγνωσμένους εργάτες (δες εδώ). Και πως να μην το κάνει άλλωστε αφού ο Αλέξης Κρομμύδας (μεγαλομέτοχος και υπεύθυνος της Μαλαματίνας) είναι γαμπρός του υπουργού Σκρέκα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε την εκπληκτική συμφωνία του Ιανουαρίου, όπου έγινε κούρεμα των χρεών προς το δημόσιο (δείτε εδώ).

Βάση των ανωτέρων, νομίζουμε ότι όλοι μας έχουμε το δικαίωμα να εικάζουμε ότι υπάρχει  προνομιακή αντιμετώπιση από το κράτος και τους θεσμούς του λόγω της σχέσης γαμπρού και πεθερού. Τώρα εάν αυτό είναι ηθικό ας μας απαντήσουν οι νεοδημοκράτες σε αυτό.
Από την άλλη μεριά οι διαχρονικοί προδότες των συμφερόντων των Ελλήνων εργαζομένων.
Το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή όλη η πλέμπα της αριστεράς, που στηρίζουν τα αλλοδαπά φτηνά εργατικά χέρια.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο, πως οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν αντιλαμβάνονται ότι όσο υπάρχουν φτηνά εργατικά χέρια -που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι παράνομοι μετανάστες, και τα μεροκάματα τους θα πέφτουν και θα συμφέρει τους καπιταλιστές να προσλαβάνουν τους αλλοδαπούς με τα φτηνότερα ημερομίσθια.

Καπιταλιστές και κουμμουνιστές
ίδιο τέρας με διαφορετικά κεφάλια!

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση συνεργάζεται με τους επιχειρηματίες για να προστατεύσει τα συμφέροντα τους (με το αζημίωτο;;), οι αριστεροί προωθούν τους αλλοδαπούς φτηνούς εργάτες στην αγορά εργασία και οι Έλληνες εργαζόμενοι θεωρούν ότι όλοι οι παραπάνω υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους.
Έλληνα εργαζόμενε εάν θέλεις να επιβιώσεις σε αυτό το ανθελληνικό αντιεργατικό -νεοταξικό κράτος πρέπει άμεσα να δημιουργήσεις Ελληνικά σωματεία εργαζομένων.  Μείνε μακριά από συνδικαλιστές και αριστερούς!
Όμως για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, υπάρχουν Έλληνες εργαζόμενοι που προσπαθούν να επιβιώσουν σε αυτό το τόσο τοξικό περιβάλλον. Έχουμε την χαρά να δημοσιεύσουμε αυτούσιο το μήνυμα όπως μας το έστειλε: 

” Τα καινούρια αφεντικά της Μαλαματινα, έχοντας πλάτες τον Υπουργό Σκρέκα, αποφάσισαν να απολύσουν τους εργαζόμενους με σκοπό να πάρουν νέους και φθηνούς. Μέχρι στιγμής έχουν απολύσει τους 15 από τους 50 και έπεται και συνέχεια. Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία είναι σχεδόν 100% και δεν ισχύουν τα ψέματα που λένε ότι οι περισσότεροι θέλουν να δουλέψουν.
Από την μια πλευρά λένε ότι θέλουν να καταργήσουν διάφορα τμήματα του εργοστασίου και από την άλλη προσλαμβάνουν νεαρά άτομα των 600ευρω με σκοπό να στελεχώσουν τα τμήματα αυτά. Χρησιμοποιούνε τα ΜΑΤ και την Αστυνομία σαν προσωπικούς τους υπαλλήλους και με τη βοήθεια των απεργοσπαστών προσπαθούν να λειτουργήσουν την επιχείρηση. Αυτό που δεν υπολόγισαν είναι η αποφασιστικότητα των εργαζομένων αλλά και την σωστή οργάνωση που υπάρχει από το σωματείο της Μαλαματινα”.

  • Εμείς θα ευχηθούμε καλό αγώνα και δικαίωση στους απολυμένους και εργαζομένους της Μαλαματίνα και τους προτρέπουμε να πετάξουν έξω όλα τα αριστερά και δεξιά στοιχεία που ξεπουλάνε τα συμφέροντα τους. 

Απάντηση