Η ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΣΚΟΠΟΥ – ΙΔΑΝΙΚΟΥ & Η ΘΥΣΙΑ ΩΣ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ

 Ένας υψηλός σκοπός, ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΙΣΜΑ, σήμερα μέσα στην ζωή είναι ένας δύσκολος “φίλος”. Είναι δύσκολος, γιατί είναι μεγάλος. Τις περισσότερες φορές το μεγαλείο του, το “βαρύ φορτίο” που κουβαλάει, ξεπερνάει συντριπτικά την μικρή καθημερινή ζωή του απλού καθημερινού Έλληνα πολίτη. Η μικρή χαρά, τα τετριμμένα, της ζωής είναι πάντα δίπλα μας. Ενώ το μεγαλείο του σκοπού, των Ιδεών & ιδανικών, η μεγάλη χαρά του Εθνικού Σκοπού, είναι πάντα κάτι άπιαστο και μακρινό, ελάχιστες είναι οι στιγμές που βιώνουμε αυτή την χαρά και αυτό το μεγαλείο.

 Κι όμως, ο Υψηλός Εθνικός Σκοπός, ειδικά για εμάς τους Έλληνες Εθνικιστές & Εθνικούς Κοινωνιστές, έχει μέσα στην ζωή μας, Την Πρώτη Θέση. Είναι πάντα πολύ απαιτητικός. Δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τα τετριμμένα της μικρής ζωής. Είναι ζηλότυπος, τον θέλει τον Έλληνα, άνθρωπο δικό του, “Σκλάβο” του. Είναι πολύ απαιτητικός ‘έως και αχόρταγος! Η μικρή ζωή μας είναι πολύ πιο καλή μαζί μας. Μας δίνει χαρές, που ξεκουράζουν την πολύμοχθη πορεία της κάθε μέρας και εάν λείψει αυτή η λιγοστή ξεκούραση γίνεται πορεία μαρτυρική. Μα ο Υψηλός Εθνικός Σκοπός δεν ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΕΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ μαζί της. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ ΜΕ ΟΤΙ ΚΥΛΑΕΙ ΟΜΟΡΦΑ, ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ.

«Αν δεν κάνεις θυσίες για τις Ιδέες σου ή εσύ δεν αξίζεις ή οι ιδέες σου» έλεγε ο σπουδαίος φιλόσοφος Έζρα Πάουντ. Πραγματικός ιδεολόγος θα μπορούσε να θεωρηθεί κάποιος, ο οποίος υπερασπίζεται τις ιδέες του μέχρι και την τελευταία στιγμή, που προσαρμόζει ολόκληρο τον τρόπο ζωής του με βάση την ιδεολογία του ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ! Μια ιδεολογία χωρίς έργα και δράση δεν έχει κανένα αποτέλεσμα και συνεπώς καμία ουσία.

  Για αυτό ένας υψηλός σκοπός που θέλει να υπηρετήσει τον Ελληνισμό, τα Εθνικά Ιδανικά, είναι πάντα ένας Δύσκολος και Διαρκείς Εθνικός Αγώνας “Δρόμου”, με πολλούς πειρασμούς στο διάβα του. Σε αφήνει να παλατζάρεις στο τραγικό ζύγιασμα ανάμεσα στις δικές του αχόρταγες απαιτήσεις και της μικρής ζωής την όμορφη ξεγνοιασιά. Λαχταράς την ξεγνοιασιά της καθημερινότητας και τότε ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΟΥ, γίνεται δυσβάσταχτο, πιέζει την ανθρώπινη ζωή σου, μέχρι που να πιστέψεις, πως θα την συντρίψει. Και σε πολιορκεί ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ & ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΥΨΗΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΣΟΥ τα λογαριάζεις για φούμαρα μπροστά στην ευδαιμονία & την ξεγνοιασιά της ζωής του ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟΥ ΑΣΤΟΥ. Σαν έφτασες όμως και άρθρωσες τούτη την σκέψη, γίνεται ΟΛΟ ΠΙΚΡΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ, ΝΙΩΘΕΙΣ ΠΩΣ ΚΙΟΤΕΨΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΒΑΡΟΣ. Και προτιμάς την ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΤΗΝΟ ΔΕΙΛΙΑΣΜΑ. ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΣ “ΔΟΥΛΟΣ” ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΚΟΠΟΥ απαλλαγμένος από τον εγωκεντρισμό και την εγωπάθεια, δίνοντας το καλύτερο εαυτό σου για τον υψηλό Σκοπό, που αποτελεί εκτός από ατομική αλλά και Συλλογική Εθνική προσπάθεια. Είναι Ένας σκοπός που απασχολεί ένα μεγαλύτερο Εθνικό Κοινωνικό Σύνολο και εσύ αποτελείς μέρος αυτού και μοιράζεσαι τον ΥΨΗΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ.

  Εάν κάποιος στις μέρες μας ακολουθήσει το δρόμο του Εθνικισμού, ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΚΟΠΩΝ & ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ, σίγουρα θα πρέπει να αγωνίζεται για τα πιστεύω του, περιμένοντας οποιοδήποτε τίμημα, καθώς σήμερα η έννοια εθνικισμός θεωρείται μέχρι και εγκληματική. Ωστόσο εμείς τολμάμε να αγαπάμε το έθνος μας. Έχουμε το θράσος και το θάρρος να αγωνιζόμαστε για τη φυλή μας και δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε κανένα να μας αποκόψει από τις ιδέες μας. Ο δύσκολος ιδεαλιστικός δρόμος του εθνικιστή απαιτεί πολλές θυσίες και πρώτα απ’ όλα στον ίδιο μας τον εαυτό. Ο ωφελιμισμός, ο ατομισμός, οι εγωπάθειες και τα τετριμμένα δεν θα πρέπει να έχουν θέση σ’ εμάς. Επομένως για χάρη του κοινού συμφέροντος απομακρύνουμε το ατομικό. Ο τρόπος μας επιβάλλεται να διαπνέεται από ηρωικό πνεύμα με αγώνα για τις ιδέες μας και τα ιδανικά μας.

 Ένας Υψηλός Εθνικός Σκοπός είναι ένας “Συναγωνιστής & Συμπολεμιστής” δύσκολος μέσα στην ζωή. Είναι όμως και ένας  Συναγωνιστής Μεγάλος! Και το μεγαλείο του φαίνεται να είναι το μόνο που μετράει στη ζωή, Φωτεινός Φάρος στην Δύσκολη Εθνική Πορεία. Δεν μπορεί το καθετί μέσα στην ζωή να μετριέται με ένα μέτρο ευκολίας. Με ένα τέτοιο ζύγισμα δεν αξίζει η ζωή. Ένας Υψηλός Σκοπός, χαρίζει στην ανθρώπινη πορεία μια καινούργια διάσταση, μια άλλη θέα της ζωής. Έχεις  Εθνικό & Ηθικό Καθήκον να πετύχεις τον Υψηλό Στόχο – Σκοπό. Αυτό είναι όλο. Και όμως αυτό είναι πάρα πολύ. Ο Υψηλός Εθνικός Σκοπός δεν είναι καρπός αλλά Μεγάλη Προσδοκία. Αλλά και σαν προσδοκία, πλουτίζει την ζωή με μία άμεση γεύση ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ. Αυτή η γεύση είναι δική σου, δεν μπορεί κανένας να την αξιολογήσει και να την κατανοήσει άλλος. Είναι κατάκτηση δικιά σου και του Εθνικού Κοινωνικού Συνόλου. Είναι συχνά τόσο απαιτητικός ο Υψηλός σκοπός, που ίσως χρειαστεί να αρνηθείς ότι πιο απαραίτητο στην ζωή. Και αυτή η άρνηση είναι ακατανόητη για τους πολλούς. Είναι όμως δικαιολογημένη για σένα. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΙΜΗΜΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. Ο κόσμος σε λυπάται, που θεωρητικά για αυτούς είσαι τόσο δύστυχος για το χατήρι της ΙΔΕΑΣ ΠΟΥ ΣΕ “ΣΚΛΑΒΩΣΕ”. Για τον κόσμο είσαι ίσως ένας κακοτυχισμένος, ένας απόκοσμος ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΈΝΑΣ ΤΡΕΛΛΟΣ! Και χωρίς άλλο, είναι μία τρέλλα αληθινή να δίνεσαι για τα Υψηλά  Εθνικά Ιδανικά.

  Ο σύγχρονος τρόπος χειραγώγησης της μάζας βασίζεται στο πρότυπο του καταναλωτικού ανθρώπου. Όσο προσφέρουν στον άνθρωπο υλικά αγαθά και έχει μια άνετη και ήσυχη ζωή, δεν τον ενδιαφέρει τι συμβαίνει γύρω του. Όσο λοιπόν του προσφέρουν μια «αξιέπαινη» θεσούλα, έχουν εξασφαλίσει αυτομάτως και τη σιωπή του. Ο κόσμος λογαριάζει τον πλούτο, που ίσως εσύ άφησες για τον Υψηλό Εθνικό Σκοπό, τα Ιδανικά και την ΕΘΝΙΚΗ ΙΔΕΑ!

Μα αυτά είναι τόσο μικρά μπροστά στις ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΥΨΗΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ!  Πολύ συχνά, ο Μεγάλος Εθνικός Σκοπός, είναι ένα Εθνικό Χρέος, που έχεις Εθνικό Καθήκον, πολλές φορές να το σηκώσεις μονάχος. Δεν θα κουραστείς διότι μεταξύ του σκοπού και της καρδιάς σου, υπάρχει ένας δεσμός συγγένειας. Η καρδιά σου ζει και υπάρχει για αυτό το Εθνικό Μεγαλείο που φέρει μέσα του ο Υψηλός Εθνικός Σκοπός. Νιώθεις κάτι το ξεχωριστό.

 Ξεχωριστοί και μεγάλοι, μέσα στο ευρύτερο Εθνικό Κοινωνικό Σύνολο των Ελλήνων Εθνικιστών – Εθνικοκοινωνιστών, είναι όλοι εκείνοι, που δεν συνθηκολογούν με την μικροαστική άνεση και εξασφάλιση, για χάρη του Εθνικού χρέους, που τους επιβάλει η ίδια τους η ιδεολογία και η κοσμοθεωρία τους, τα γεγονότα και οι εξελίξεις στην Πατρίδα μας, χωρίς να κάνουν ούτε βήμα πίσω στα ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ.

 Υπάρχει και η λύση της ευκολίας, η λύση του συμβιβασμού, το βόλεμα και η εξασφάλιση και όχι το χρέος προς τους ΥΨΗΛΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ, χωρίς θυσίες . Όμως για όλους εμάς που έχουμε μέσα μας την Σπίθα του Θεού, τα τείχη της νωθρής και πνιγηρής σιγουριάς είναι μια ΦΥΛΑΚΗ. Αν κλείσουμε εκεί τον εαυτό μας, δεν γίνεται παρά να το πληρώσουμε πολύ ακριβά. ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ.

 Τέλος εκείνο που πρέπει να έχουμε πάντα μέσα μας είναι ότι εμείς Οι εθνικιστές  δεν εξαγοραζόμαστε, ούτε αποχαυνωνόματε από τον ευδαιμονισμό. Το μοντέλο του καιροσκόπου και του συμφεροντολόγου δε συνάδει με τις ιδέες μας. Ιδέες σημαίνει Πίστη και Πίστη σημαίνει Αγωνίζομαι. Τώρα μάλιστα που η πατρίδα μας δοκιμάζεται δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε πίσω. Αντιθέτως, με πίστη όσο ποτέ συνεχίζουμε περήφανα να υψώνουμε τις σημαίες. Όσο περισσότερο μας πολεμάνε, αποδεικνύεται περίτρανα ότι πάμε καλά. Ο σκοπός μας είναι ιερός. Δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική νίκη του Ελληνισμού.

ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΙΟΣ

Πτυχιούχος ΚΦΑ Γυμναστής – Προπονητής ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΡΙΑΘΛΟΥ

Μέλος Συντονιστικού Συμβουλίου ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση