21ή ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Το μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης, Παντελαίος Ιωάννης, 17 ΝΟΕΜΡΙΟΥ 2022, σχολιάζει, στην εκπομπή του κ. Παρδάλη, στον Real FM την Επικαιρότητα, 21ή ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΥΛΕΤΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ(ΔΑΜΑΝΑΚΗ, ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΚΤΛ) “ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ” ΑΝΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΗΣ 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΠΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ-ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΑΝΟΙΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΠΟΥ ΣΑΦΩΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ ΕΠΕΦΕΡΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΓΚΙΖΙΚΗ , ΚΑΡΑΜΑΝ – ΑΛΗ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΗΝ “ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ” ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟΥΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ):
ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ!
ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ & ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ!
ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΣΙΟΝΙΣΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!
ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ, ΜΙΑ ΙΣΛΑΜΟΦΥΛΑΚΗ ΓΕΜΑΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΜΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ & ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ!
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ! ΕΜΕΙΣ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΨΕΥΔΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ”
ΣΑΣ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΦΕΛΛΗΝΙΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΜΑΣ!

(ΠΗΓΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ PROTAGON):
Το Πολυτεχνείο έφερε σε μεγάλο βαθμό τον Ιωαννίδη, ο Ιωαννίδης το πραξικόπημα στην Κύπρο, και αυτό ήταν η αιτία που δημιούργησε τον «Αττίλα» Πηγή: Protagon.gr
“….Γιατί αυτό είναι βέβαιο: χωρίς τον Ιωαννίδη, η τραγωδία της Κύπρου δεν θα είχε συμβεί. Και χωρίς το Πολυτεχνείο, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είχε πάρει το πάνω χέρι ο Ιωαννίδης.

……
Το ξαναλέω, για να μην παρεξηγηθώ, καθώς το θέμα σηκώνει πολλές παρεξηγήσεις: δεν κρίνω εδώ προθέσεις. Όμως, χωρίς το Πολυτεχνείο και την αλυσίδα γεγονότων που ξεκίνησε, κατά πάσα πιθανότητα –η Ιστορία δεν έχει βεβαιότητες– η τραγωδία της Κύπρου δεν θα είχε συμβεί. Αυτό να το θυμόμαστε. Όταν κοιτάμε το παρελθόν και κάνουμε κρίσεις, πρέπει να μετράμε τα γεγονότα μέσα στην πραγματική προοπτική τους, που πάει να πει στην προοπτική των εναλλακτικών που υπήρχαν κάθε στιγμή. Και σε ένα τέτοιο κοίταγμα δεν επιτρέπεται να βλέπουμε μόνο τις εναλλακτικές που μας βολεύουν. Το ότι υπάρχει αιτιακή σχέση ανάμεσα στο Πολυτεχνείο και στο ότι χάθηκε η μισή Κύπρος –το πόσο ισχυρή είναι η σχέση αυτή δεν έχουμε ακόμη όλα τα στοιχεία για να το μάθουμε– είναι γεγονός. Ένα γεγονός πολύ δυσάρεστο, φοβερό. Αλλά είναι υποκρισία και δειλία να μην το ομολογούμε. Εμείς που έχουμε το πικρό προνόμιο της άμεσης εμπειρίας ας το κοιτάξουμε ξανά αυτό το παραμύθι που αφήσαμε να διαδοθεί, ότι τάχα «το Πολυτεχνείο έριξε τη Χούντα». Ας μην ταΐζουμε τα παιδιά μας με χρυσωμένα σκύβαλα, ας μην τα στραβώνουμε με φαντασιοπληξίες. Ας τους δώσουμε λίγη αλήθεια. Πικρή-ξεπικρή, η αλήθεια είναι πάντα καλύτερη από το ψέμα.”

Πηγή: Protagon.gr”

ΤΕΛΟΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 21ή ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: “Η χώρα ταλανίζεται από πολιτικές αναταράξεις, με την ανατροπή του Παπαδόπουλου από τον Ιωαννίδη να ακολουθεί την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η απόπειρα για Φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος ματαιώνεται και η χώρα μπαίνει σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Η καινοτομία στο επιχειρείν, με την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν βρίσκει το κατάλληλο έδαφος για να καλλιεργηθεί.

Ακόμα και μετά τη χούντα όμως, στη μεταπολίτευση, το «κράτος» δεν επέτρεψε στον Γουλανδρή να προχωρήσει, βάζοντας του διαρκώς τρικλοποδιές. Παρόλο τις φιλότιμες προσπάθειες των στελεχών της εταιρείας να προωθηθεί σε κυκλοφορία στην Ελλάδα και τη χρήση του από εταιρείες του Δημοσίου αλλά και την Ολυμπιακή Αεροπορία (ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο για μαζική προμήθεια), δεν υπήρχε αποτέλεσμα λόγω μη απάντησης του Υπουργείου Οικονομικών στα αιτήματα της εταιρείας για τη φορολόγηση του. Η αδυναμία του κράτους να βρει τρόπους για τη φορολόγηση του ηλεκτρικού κινητήρα ήταν η βασική αιτία για τη μη χορήγηση έγκρισης τύπου.

Πρωταγωνιστές του εγχειρήματος αυτού αναφέρουν πάντως ότι όλα τα προσκόμματα που έθεσε ο κρατικός μηχανισμός έχουν βαθύτερη αιτία τις πιέσεις του πετρελαϊκού λόμπυ και της συμβατικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία δεν θα ανεχόταν τη μαζική παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Οι πιέσεις που ασκήθηκαν ήταν σε πολιτικό, οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο.”

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!

Απάντηση