ΟΝ ΓΑΡ ΟΙ ΘΕΟΙ ΦΙΛΟΥΣΙΝ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ ΝΕΟΣ! ΙΜΙΑ 1996 ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

 Εχουν περάσει 27 έτη απο την ντροπιαστική νυχτα των Ιμίων,όπου,στις 31 Ιανουαρίου έπεσε απο τουρκικά πυρά ενα ελικόπτερο του ελληνικού Π.Ν.,παρασέρνοντας στον θάνατο τους επιβαίνοντες, 3 Έλληνες αξιωματικούς: Χριστόδουλο Καραθανάση,Έκτορα Γιαλοψό και Παναγιώτη Βλάχακο.

Η απάντηση της τότε ελληνικής κυβερνήσεως του Κώστα Σημίτη – ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν...”ευχαριστούμε τους Αμερικάνους”,επειδή οι τελευταίοι μεσολάβησαν για να επέλθει ειρήνη και να μην γενικευτεί η σύρραξη.
Αδιαμφισβήτητα η στάση της κυβερνήσεως του ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν ανάλογη των προηγούμενων κυβερνήσεων και τηρήθηκε αμετάκλητα και απο τις επόμενες,δηλαδή: υποχωρητικότητα στα Εθνικά θέματα,αποφυγή πολέμου-συρράξεως,αδιφορία για την άμυνα της χώρας και βεβαίως πολύ διπλωματία-λόγια του αέρα αλλά καθόλου πράξεις σοβαρές προς άμυνα και διασφάλιση του Εθνικού εδάφους και της προασπίσεως των ελληνικών πληθυσμών εκτός των συνόρων,εντός εχθρικών κρατών όπως η Τουρκία,τα Σκόπια και η Αλβανία..
Η κρίση των Ιμίων ΔΕΝ έγινε τυχαία από την Τουρκία, ήταν ένα επεισόδιο από την γείτονα χώρα, που στόχο είχε να “γκριζάρει” το Αιγαίο, αμφισβητώντας την Ελληνική κυριαρχία στο ανατολικό Αιγαίο,και τα μεγάλα νησιά της περιοχής με την πληθώρα των βραχονησίδων και τα μικρά νησάκια,κατοικημένα και μη..
Η αμφισβήτηση της ελληνικότητας των Δωδεκανήσων, ευρύτερη  περιοχή των Ιμίων, όχι μόνον αποσπά ελληνικό έδαφος αλλά και εμποδίζει την κοινή ακτογραμμή και την ενιαία θαλάσσια ΑΟΖ Ελλάδος-Κύπρου,διχοτομώντας έτσι την Μεσόγειο μεχρι την Κρήτη,ένα νησί μακριά μεν απο την Τουρκία αλλά απαραίτητο για τα σχέδια Της στην Λιβύη και στην Αίγυπτο και στην ευρύτερη πολιτική Της,που δεν είναι άλλη απο την πραγμάτωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την επέκταση των συνόρων μέχρι τα κεντρικά Βαλκάνια,την βόρεια Αφρική,και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου με την προσάρτηση της Κύπρου και την κατάληψη εδαφών απο Συρία και Ιράκ..
Ο κρυφός πόθος της Τουρκίας είναι η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Αιγαίου και της Κρήτης,η κατοχή των πετρελαικών πηγών στην περιοχή του Κουρδιστάν,μέχρι και τα πετρέλαια της Μοσούλης-Βαγδάτης,σημ. Ιράκ..
Αδιαμφισβήτητα στα ανατολικά και βόρεια σύνορα της, η Τουρκία με συμμάχους τον αδερφό Της το Αζερμπαιτζάν και τους τουρκικής καταγωγής Τσετσένους,στον Καύκασο,επιχειρεί την επέκτασή Της εις βάρος Ρωσίας και Αρμενίας,με στόχο τον προσεταιρισμό των εδαφών του Καυκάσου,τον έλεγχο του Αρτσάχ και την ενωση με τους Αζέρους,έστω και διπλωματικά-πολιτικοοικονομικά..
Η ήττα των αδερφών μας Αρμενίων,στον πόλεμο των 44 ημερών,στο Αρτσάχ,Σεπτέμβρης-Νοέμβρης 2020,η ύπαρξη του τουρκικού ψευδοκράτους της βορείας Κύπρου,η ύπαρξη των τουρκομογγόλων μουσουλμάνων Τσετσένων στον Καύκασο, η κατοχή της ανατολικής Θράκης, η ύπαρξη στα Βαλκάνια των φιλότουρκων Σκοπιανών και Αλβανών και τέλος το γκριζάρισμα του Αιγαίου,η παραβίαση καθημερινά του εναερίου και θαλασσίου χώρου του Αιγαίου ως ακόμα και την περιοχή της Εύβοιας, όπου κατά καιρούς έχουν φτάσει οι γείτονες με υποβρύχια, πλοία και αεροπλάνα, δημιουργούν τις καταλληλότερες συνθήκες για την πραγμάτωση του τουρκικού ονείρου, την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την πλήρη υποδούλωση, αν όχι αφανισμό Ελλήνων,Αρμενίων και ίσως Κούρδων και Συρίων,στο βαθύτερο μέλλον..
Η κρίση των Ιμίων καθώς και η ήττα μας το 1974 στην μαρτυρική Κύπρο όπως επίσης και η ήττα των αδερφών μας Αρμενίων μάς θέτουν προ των ευθυνών μας και μάς αναγκάζουν να απαντήσουμε σε ένα μεγάλο δίλημμα..
Πόλεμο ή ειρήνη;;
Αντίσταση ή υποταγή;;
Επεκτατική πολιτική ή παθητική άμυνα;;
Ελευθερία ή ραγιαδισμός;;
Σαφώς και ως Έλληνες Εθνικιστές,ως οραματιστές της Μεγάλης Ιδέας και οπαδοί της Τρανής και ισχυρής Ελλάδος επιλέγουμε την 1η απάντηση,πόλεμο,αντίσταση,Βία και αίμα..
Φέτος, 202 έτη απο το 1821 ο δρόμος των Ελλήνων Εθνικιστών είναι Αυτός της κλεφτουριάς, των παλικαριών και των μπαρουτοκαπνισμένων καπεταναίων που ορθώθηκαν και πολέμησαν, μόνοι, πεινασμένοι, ξυπόλυτοι και λίγοι, ως άλλοι Λεωνίδες, εναντίων της πανισχύρου και κραταιάς Οθωμανικής αυτοκρατορίας με τους πολλούς συμμάχους αλλά και πόρους..
Για την επίτευξη όμως της τελικής Νίκης κατά των προαιώνιων εξ ανατολών εχθρών, οφείλουμε να θίξουμε κάποια ζητήματα πρακτικά και σημαντικά..
Πρώτον τα οικονομικά πολιτικά ζητήματα και δεύτερον τα στρατιωτικά και διπλωματικά θέματα…

Ξεκάθαρα,ως Ε.ΛΑ.ΣΥΝ., πιστεύουμε ότι με την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση και την κατοχή της εξουσίας από ανθρώπους ανθέλληνες και προδότες το μόνον βέβαιον είναι η μείωση των συνόρων μέσω είτε ενός γενικευμένου πολέμου είτε η παραμέληση των εθνικών μας συμφερόντων και η ήττα μας στο ευρύτερο γεωστρατηγικό πολιτικό & διπλωματικό πεδίο..
Για την πραγμάτωση της Μεγάλης Ιδέας χρειάζονται Εθνικιστές, (που να έχουν Εθνικο-κοινωνικό πρόγραμμα, για τον Έλληνα Πολίτη-Οπλίτη) στην κυβέρνηση και άνθρωποι λαϊκοί και όχι λαικιστές..
Πιο συγκεκριμένα,η κατάσταση στην χώρα μας, λόγω της ανικανότητας της κυβερνήσεως όχι μόνον του Μητσοτάκη αλλά και όλων των άλλων,από το 1974 και έπειτα,είναι άθλια σε οικονομικό επίπεδο,η πολεμική μας βιομηχανία συρρικνώθηκε και ξεπουλήθηκε,η Ελλάς είναι σκλαβωμένη όχι με αλυσίδες ΑΛΛΆ με δάνεια και χρεωκωπημένη αν όχι πτωχευμένη…
Ο λαός μας είναι με πεσμένο ηθικό όχι μόνον λόγω της φτώχειας αλλά και λόγω της ευρύτερης αβεβαιότητας και ανασφάλειας που επικρατεί από την γενικότερη διάλυση του κοινωνικού και οικονομικού γίγνεσθαι..
Το νοσοκομειακό σύστημα είναι πραγματικά άθλιο και βεβαίως η χώρα δεν εχει κατάλληλα οικονομικά αποθέματα για να αντέξει σε έναν πόλεμο διαρκείας με τους Τούρκους και ακόμα πιο πιθανόν, με τους Τούρκους και τους συμμάχους τους Αλβανούς και Σκοπιανούς…
Η Ελλάς, ως κοινωνία ΑΛΛΆ και ως κρατικός μηχανισμός, είναι ΌΧΙ μόνον ανίκανη αλλά και παντελώς ακατάλληλη για πόλεμο 3μέτωπο,μακράς διαρκείας,εναντίων φανατισμενών αντιπάλων και άρτια εξοπλισμένων στρατευμάτων..
Η “παιδεία” του σύγχρονου Έλληνα και τα πρότυπά Του,είναι παντελώς ακατάλληλα για πόλεμο και αγώνα ωμό και βίαιο..
Ο ωχαδερφισμός και η παθητικότητα,η δειλία και η μαλθακότητα είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα του λαού μας πλέον,ο οποίος ΔΕΝ έχει καμία σχέση ιδεολογικά και πνευματικά με τον Κίμωνα και τον Αγησίλαο,τον Αλέξανδρο και τον Αχιλλέα,τους Κολοκοτρώνη και Μαυρομιχάλη, Νικηταρά και Ανδρούτσο, Δαβάκη και Σταυριανάκο..
Στον τομέα τώρα των στρατιωτικών και διπλωματικών η παθητικότητά μας δεν έχει όρια..
ΔΕΝ διεκδικούμε τίποτα,ΔΕΝ πιέζουμε τους εχθρούς-γείτονές μας για τους ελληνικούς πληθυσμούς που ζουν εκεί,ΔΕΝ έχουμε κανέναν σύμμαχο στην ευρύτερη περιοχή μόνιμο και πραγματικά Φιλέλληνα και αρνούμαστε την διπλωματική συμμαχία και σύμπνοια με τους Ρώσους και τους Αρμενίους και με τους Κούρδους πολιτικούς που βρισκονται στην ΕΕ ως πολιτικοί πρόσφυγες..
ΔΕΝ πιέζουμε τον ΟΗΕ και άλλους παγκόσμιους οργανισμούς εις βάρος της βαρβαρότητας της Τουρκίας και υπέρ των Ελληνικών συμφερόντων και δικαιωμάτων ενώ οι Έλληνες ευρωβουλευτές,με εξαίρεση τον Γιάννη Λαγό στηρίζουν ακόμη και τους “Γκρίζους Λύκους” και όχι τον Ελληνισμό εντός και εκτός συνόρων…
Στον τομέα τώρα των στρατιωτικών ζητημάτων η Ελλάς υστερεί σημαντικά στο έδαφος της Κύπρου και της δυτικής Θράκης..
Οι Τούρκοι πλεονεκτούν σε αριθμό αλλά πλέον,με την ύπαρξη των drone και των uav,υπερτερούν τεχνολογικά και ανατρέπουν το ελληνικό πλεονέκτημα των υπερσύγχρονων άρματων leopard 2Α6 και των αντιαρματικών kornet-e,καθώς και των αρίστων επιθετικών ελικοπτέρων Apache A και Apache D longbow..
Ακόμη,τα τουρκικά drones,μπορούν με σχετική ευκολία να κάνουν παλιοσίδερα τις σύγχρονες φρεγάτες και πλοία επιφανείας που πήραμε απο τους Γάλλους,ενω τα S-400 είναι ένας άξιος αντίπαλος για τα αεροπλάνα της ΠΑ,ακόμη και τα Rafale ή ίσως και των μετέπειτα F-35…
Η ισχυρη ελληνική αεράμυνα των Patriot,Hawk και Tor-M1 ή Osa KM,μπορούν,όπως είδαμε και στο Αρτσάχ,να ηττηθούν απο τα drone και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα uav…
Η ανεπαρκής εκπαίδευση του ΕΣ,η έλλειψη σε πυρομαχικά και οπλισμό καθως και το πεδινό έδαφος σε Θράκη,Κύπρο,το ισχυρό τουρκικό πυροβολικό και η πολεμική εμπειρία των Τούρκων σε αρκετές συρράξεις,ασχέτως εάν ηττηθήκανε ή όχι,εάν πετύχανε ή αποτύχανε,Τους καθιστά ένα βήμα μπροστά απο τον άκαπνο δυναμικό των Ελληνικών ΕΔ,ενώ η ύπαρξη εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και η πιθανή εισβολή απο Αλβανία και Σκόπια δημιουργούν καταστάσεις βέβαιης ήττας…
Στον αντίποδα αυτών οφείλουμε να αυξήσουμε την θητεία στους 18μήνες ΚΑΙ για άνδρες ΚΑΙ για γυναίκες,να βελτιωθεί η εκπαίδευση,να βελτιωθεί ο ατομικός οπλισμός του στρατιώτη,να αναβαθμισθούν τα άρματα  leopard 2A6, 2A5 στο επίπεδο 2Α7 και να αναβαθμιστούν τα 1Α5..
Τα αμερικανικά Abrams,με βελτιώσεις στην θωράκιση μπορούν να αντικαταστήσουν τα M48A5 Molf,ενω χρειαζόμαστε σε μαζικούς αριθμους σύγχρονα Τ.Ο.Μ.Π. και Τ.Ο.ΜΑ.!
Η αναβάθμιση των  Μirage στο επίπεδο -5 και όλων των F 16 ειναι απαραίτητα όσο ακριβά και να ακούγονται..
Ακόμη,πρέπει να βελτιωθούν τα αμυντικά έργα και οι αμυντικές υποδομές στα σύνορα,χερσαία και θαλάσσια,να βελτιωθεί η εκπαίδευση και οργάνωση της εφεδρείας,να πέσουν οι βάσεις στις πανελλήνιες για την αύξηση των μονίμων στελεχών και να βελτιωθεί αισθητά το ιατροφαρμακευτικό σύστημα και τα νοσοκομεία των ενόπλων δυνάμεων..
Οι Έλληνες πρεπει να κανουμε μια εισβολή σε Σκόπια και Αλβανία πρώτοι,όχι μόνον για να εξασφαλίσουμε τα βόρεια σύνορά μας αλλά και να αποκτήσουμε εμπειροπόλεμο στράτευμα..
Πάνω απο όλα όμως οφείλουμε να κατασκευάσουμε και να αγοράσουμε  drones,uav και άλλα μη επανδρωμένα,ηλεκτροκίνητα οχήματα εδάφους,θαλάσσης και υποθαλασσια με στόχο την μείωση των απωλειών μας και αύξηση των εχθρικών..
Η ύπαρξη μίας ισχυρής Ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας είναι ακρογωνιαίος λίθος για την Ελληνική Νίκη,ενώ πρέπει να διερωτηθούμε,έχουμε επαρκή ποσότητα πυρομαχικών για δίμηνο ή ακόμα και τρίμηνο πόλεμο με ένα,δύο ή και τρία κράτη ταυτοχρόνως;;;
Αδιαμφισβήτητα η ύπαρξη υπερσύγχρονων αεροσκαφών και πλοίων εξασφαλίζει μια αίσθηση υπεροχής έναντι των άρτια εξοπλισμένων με ΑΚ-47 Σκοπιανών και Αλβανών,αλλά στην περίπτωση των Τουρκων,που είναι πολλοί και εχουν έστω μέτρια αεράμυνα και κυρίως βρίσκονται μπροστά σε πεδιάδες,πώς θα οφελήσουν τα αεροπλάνα ή τα ελικόπτερα και τα άρματα εάν ΔΕΝ έχουν πυρομαχικά να σταματήσουν την τουρκική πλημμυρίδα..
Η πτωχή σε μέσα και εκπαίδευση Ελλάς, στον ηλεκτρονικό πόλεμο,πώς θα αντέξει μπροστά στην όλο και πιο βελτιωμένη τουρκική παραγωγή μέσων ηλεκτρονικών παρεμβολών;;;
Εάν η Ελλάς ΔΕΝ λάβει σοβαρά αυτά τα ζητήματα και δεν δώσει άμεσα λύσεις το πιθανότερο σενάριο είναι όχι μια ήττα σε θερμό επεισόδιο με 3 αξιωματικούς νεκρούς αλλά ο διαμελισμός της Πατρίδος μας στα 3 και το γκρέμισμα των μνημείων των Ηρώων μας και των πολιτισμικών μνηνείων μας…

ΤΟΜΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΛΑΣΥΝ

Απάντηση