ΘΕΣΕΙΣ

Να δώσουμε πίσω στην Πατρίδα αυτό που της χρωστάμε και που της είχαμε στερήσει με τις μέχρι τώρα πολιτικές επιλογές μας. Η Ελλάδα μας Ενώνει!

ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

• Επειδή ο κόσμος βαρέθηκε τα ψεύτικα συνθήματα
• Επειδή κουράστηκε να αναζητά «εκπροσώπους» που μετατρέπουν τις ιδέες σε μετοχές και τις αξίες σε αξιώματα
• Επειδή οι Έλληνες απαιτούν να παραδώσουν στα παιδιά τους Χώρα και όχι χώρο
• Επειδή τα ιδανικά που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε λίκνο του πολιτισμού με παγκόσμιο σεβασμό, πρέπει να έρθουν πάλι στο φως
• Επειδή όποτε η υπεράσπιση των Ιδεωδών της Εθνικής Συνείδησης, της Ορθόδοξης Πίστης και της Παραδοσιακής Οικογένειας απετέλεσε το ιδεώδες των πολιτών και των κυβερνώντων η Ελλάδα μεγαλούργησε και όποτε ξεχάστηκε, η Ελλάδα υποδουλώθηκε.

Θα θέλαμε

Να δώσουμε πίσω στην Πατρίδα αυτό που της χρωστάμε και που της είχαμε στερήσει με τις μέχρι τώρα πολιτικές επιλογές μας

ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΧΩΝ, που θα βασίζεται:

• Στην δημοκρατική (άμεση ή αντιπροσωπευτική κατά περίπτωση) εκλογή όλων όσων ασχολούνται με τα κοινά, από το μικρότερο κομματικό όργανο μέχρι τον πρώτο πολίτη της χώρας.

• Στην εμπέδωση του ιδανικού της Δικαιοσύνης που υλοποιείται από την κατάργηση της αντισυνταγματικής επιλογής της ηγεσίας της από την Κυβέρνηση και την εκλογή της από δικό της εκλεκτορικό Σώμα.

• Στην εμβάθυνση της διάκρισης των εξουσιών με την συνταγματική απαγόρευση της υπουργοποίησης βουλευτών καθώς και την μεταπήδηση δικαστών στις άλλες μορφές εξουσίας.

• Στην επαναθεσμοθέτηση του συνόλου των ατομικών δικαιωμάτων που περιγράφονται στο ισχύον Σύνταγμα με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, με απόλυτη προστασία στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας, του οικιακού ασύλου, της οικογένειας, του απορρήτου της επικοινωνίας, της μητρότητας. Διαφύλαξη και υπεράσπιση της ιδιωτικής σφαίρας του πολίτη από κάθε μορφή τεχνολογικής παραβίασης από τρίτους ή τον δημόσιο τομέα μέσω της θεσμοθέτησης εναλλακτικών τρόπων ταυτοποίησης του προσώπου.

• Στην κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, την καθιέρωση ενιαίου συστήματος ευθύνης για τους πολίτες και τους άρχοντες, με εξαίρεση το ακαταδίωκτο της γνώμης και ψήφου των βουλευτών, την κατάργηση των ατελειών και την καθιέρωση ενιαίου συστήματος αξιολόγησης σε όλο το φάσμα του δημοσίου τομέα.

• Στην καθιέρωση υποχρεωτικής εκπροσώπησης στα νομοθετικά όργανα του κράτους, του αποδήμου Ελληνισμού με συγκεκριμένη πληθυσμιακή ποσόστωση, καθώς και την θεσμοθέτηση Συμβουλευτικής Επιτροπής στο νομοθετικό έργο της Κυβέρνησης, από εκλεγμένους φορείς παραγωγικών τάξεων, που θα εναλλάσσονται με διετή θητεία.

• Στην επιβολή αυστηρότατων ποινών που θα εφαρμόζονται απαρέγκλητα για ειδεχθή εγκλήματα, την επαναρρύθμιση του δικαιώματος άμυνας του πολίτη εντός της ιδιοκτησίας του, την άμεση απέλαση αλλοδαπών εγκληματιών, την εισαγωγή λειτουργικού και αξιόπιστου σωφρονιστικού συστήματος και τη διεύρυνση του ορκωτού συστήματος στο σύνολο των κακουργημάτων και στα σοβαρότερα πλημμελήματα, με στόχο την πραγματική αξιοποίηση του λαϊκού περί δικαίου αισθήματος του πολίτη από την Δικαιοσύνη.

• Στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, την πλήρη χάραξη ΑΟΖ που θα διασφαλίσει έναντι όλων τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, την κατάργηση του επιζήμιου και αντεθνικού δόγματος «δεν διεκδικούμε» και την διαφύλαξη κάθε σπιθαμής συνόρων σε έδαφος, θάλασσα και αέρα, με κάθε τρόπο.

• Στον επανασχεδιασμό του «ενιαίου αμυντικού δόγματος» Ελλάδας- Κύπρου, και στον εκσυγχρονισμό του νόμου περί στρατολογίας των Ελλήνων με την επιλογή της θητείας των στρατευσίμων αναλόγως των σπουδών και της ειδικότητάς τους.

• Στον επαναπροσδιορισμό της εξωτερικής πολιτικής με χαρακτήρα εθνοκεντρικό. Η συμμετοχή στους Διεθνείς και Υπερεθνικούς Οργανισμούς δεν αποτελεί πανάκεια αλλά συντελείται με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

• Την επαναπροώθηση όλων των λαθρομεταναστών καθώς και τον πλήρη έλεγχο νομιμότητας όσων απέκτησαν έγγραφα την τελευταία δεκαετία. Εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και μηδενικής ανοχής στην παραβατικότητα μέσω υιοθέτησης συστήματος άμεσης επιβολής ποινών κοινωνικής εργασίας, εναλλακτικής της έκτισης σε σωφρονιστικό κατάστημα.

• Στην υλοποίηση της επιταγής του ισχύοντος Συντάγματος περί παιδείας των Ελλήνων, με την διεύρυνση της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, την καθιέρωση της Ιστορίας ως κυρίου μαθήματος και την εμβάθυνση του ορθοδόξου θρησκευτικού αισθήματος των Ελλήνων. Θεσμοθέτηση ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και θεσμική ενίσχυση για την δημιουργία ανεξάρτητων Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την Ορθόδοξη Εκκλησία, τους Δήμους, τα Τεχνικά Επιμελητήρια κλπ.

• Στην ανάπτυξη της ελεύθερης οικονομίας με σαφείς κανόνες ελέγχου του αθέμιτου ανταγωνισμού, των μονοπωλίων και των πολυεθνικών με άξονα διαφύλαξης του εθνικού συμφέροντος. Ενίσχυση των εθνικών πόρων της αγροτικής οικονομίας, της αλιείας και της πρωτογενούς παραγωγής, με κατάργηση των καταστροφικών ποσοστώσεων που επιβάλλονται από την Ε.Ε.

Η επικύρωση της Ιδρυτικής Διακήρυξης έλαβε χώρα στην ημερίδα της 9ης/11/2019 και το πρόγραμμα των πολιτικών θέσεων θα καταρτιστεί στο Ιδρυτικό Συνέδριο.
Από σήμερα υφίσταται πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής θέσεων από τους πολίτες με την μορφή σχολίου στο τέλος αυτής της σελίδας ή με mail στο [email protected]

 

Απάντηση